ListBox üzerinde Filtreleme/süzdürme

Excel Vers. ve Dili
Vers. 2013 Almanca
Merhaba Arkadaslar,

Ben bir UserForm'a bir Listbox ekledim. Bu ListBox Sayfa1 deki verileri (A1:H20) bana gösteriyor.
Bu ListBox üzerindeki, ikinci Sutun verilerini bir UserForm' a koydugum TexBox ile Filitreletebilirmiyim veya süzdürebilirmiyim.

Örnegin: Asagidaki kodu Sayfa1 in B1 Hücresine yazdim ve cok güzel calisiyor. Ayni Codun özelligi UserForm üzerindeki ListBox icin uygulanabilir mi?

Kod:
Private Sub TextBox3_Change()
On Error Resume Next
SOYADI1 = TextBox3.Value
Set FC2 = Range("B2:H65000").Find(What:=SOYADI1)
Application.Goto Reference:=Range(FC2.Address), _
   Scroll:=False
Selection.AutoFilter Field:=3, Criteria1:=TextBox3.Value & "*"
If SOYADI1= "" Then
Selection.AutoFilter Field:=3
End If
End Sub
Önerisi olan arkadaslarima simdiden tesekkür ederim.

kaleci

Excel Vers. ve Dili
Excel 2002 TR
Sn. kaleci, autofilter'ı sadece sayfada kullanabilirsiniz. Listbox'a süzülmüş veri almak istiyorsanız ya önce sayfada autofilter ile süzüp listbox'a aktaracaksınız yada listbox'taki değerleri döngü ile süzeceksiniz. Bunu yaparken kulağı 3-5 şekilde göstermek mümkün projenize + ihtiyacınıza bağlı olarak.
Mesela bir örnek
http://www.excel.web.tr/viewtopic.php?p=20875#20875

Daha pekçok örnek bulmak mümkün forumda.

Excel Vers. ve Dili
Vers. 2013 Almanca
Sayin denersin kardes,

Ben sorumu Forma göndermeden önce Formu bir taramistim. Senin bana göndermis oldugun dosyani önceden Formdan indirmisim. Demekki ilgimi cekmis. Ama o zamanlari dosyani calistiramamistim, calistiramayinca inceleyememistim. Su anda yine calistiramadim. "Anamenu" ismindeki UserForm acilmiyor ve Asagida sana gönderdigim dosyada hangi hatalari verdigini göreceksin. Bu hatayi nasil kaldirabilirim. Belkide benim Exel Version almanca oldugu icin "Rowsource" verilerini taniyamiyor.

Soruma ilgi gösterdiginiz icin ayrica cok tesekkür ederim.

kaleci

Levent Menteşoğlu

Administrator
Yönetici
Admin
Excel Vers. ve Dili
Excel 2010-32 bit-Türkçe
Excel 365 -32 bit-Türkçe
Ersin beyin çalışmasında buluna "Sub userAyar()" isimli prosedürdeki aşağıda bulunan satırdaki noktalı virgülleri sadece virgül yaparak denermisiniz.

ListBox1.ColumnWidths = "26;55;55;60;59;65;59;59;59;65;100"

Birde aşağıdaki prosedürdeki FİRMA adı a-hataya neden olabilir. Bu satırıda geçici olarak iptal ederek deneyin.

Sub combodoldur()
ComboBox1.RowSource = "bilgi!FİRMA"

Excel Vers. ve Dili
Excel 2002 TR
O dosya çalışmasada size ışık tutacak kodlar aşağıda.
Önce asıl sayfada combobox'ların (3 tane) değerine göre süzme işlemini yapıyor, sonra bu süzülmüş saturları currentregion özelliği ile seçip
"suz" isimli sayfaya kopyalıyor ve bu sayfayı listbox'a aktarıyor.

[vb:1:4daac731c0]Range("A1").Select
If ComboBox1.Value <> "" Then Selection.AutoFilter Field:=2, Criteria1:=ComboBox1.Value
If ComboBox2.Value <> "" Then Selection.AutoFilter Field:=4, Criteria1:=ComboBox2.Value
If ComboBox3.Value <> "" Then Selection.AutoFilter Field:=10, Criteria1:=ComboBox3.Value
Selection.CurrentRegion.Select
Selection.Copy
Sheets("suz").Cells(1, 1).PasteSpecial
Selection.AutoFilter
ListBox1.ColumnCount = 11
ListBox1.RowSource = "suz!A2:K1000"[/vb:1:4daac731c0]

Excel Vers. ve Dili
Vers. 2013 Almanca
Sayin Leventm hocam,

UserForm' un acilmasini engelleyen hata, yazmis oldugunuz gibi=(ComboBox1.RowSource = "bilgi!FİRMA") bu satirda imis. Uyarilarinizdan dolayi tesekkür ederim.

Sayin denersin hocama gelince,

Ellerine saglik cok güzel bir calisma yapmis. Benim gibi yeni ögrenenler icin büyük bir yardim kaynagi, cok faidelenecegimden eminim.

Sayin hocalarim bu Programla ilgili kücük bir sorumdaha olacak.
Dosyayi actigimda hangi sayfada calistigimi göremiyorum. Sayfalari görülebilir hale getirebilmek icin ne yapmaliyim. Ben Eigenschaft a baktim aslinda (Visible=-1- xlSheetVisible) olarak ayarli. Ama baska biryerlerden de ayarlanabiliyordur. Bir zahmet yardimci olursaniz memnun olurum.

kaleci

Levent Menteşoğlu

Administrator
Yönetici
Admin
Excel Vers. ve Dili
Excel 2010-32 bit-Türkçe
Excel 365 -32 bit-Türkçe
Almancasını bilemiyorum ama aşağıdaki ayardan yapabilirsiniz.

Araçlar-seçenekler-görünüm-sayfa sekmelerini işaretleyin.

Excel Vers. ve Dili
Vers. 2013 Almanca
Sayin hocam,

Bu isi söyle yapalim. Benim exel Versiyonu en üstten ve soldan saga söyle devam ediyor. Siz bana kacinci sirada oldugunu söyleyin gerisini ben hallederim.

Datei Bearbeiten(Calisma) Ansicht(Görünüm) Einfügen(Eklenti) Format(Bicimleme) Extras(Extra) Daten Fenster(Pencere)

kaleci

Levent Menteşoğlu

Administrator
Yönetici
Admin
Excel Vers. ve Dili
Excel 2010-32 bit-Türkçe
Excel 365 -32 bit-Türkçe
Bu durumda adminimiz Hüseyin beyden veya almanca bilen bir üyemizden yardım alalım. Sıralama farklı olabilir.

Bendeki şöyle

dosya-düzen-görünüm-ekle-biçim-araçlar-veri-pencere-yardım

Excel Vers. ve Dili
Vers. 2013 Almanca
Sayin hocam,

ufak bir isaretinizle sorumun cevabini buldum.
Extra = araclar
Option=Özellikler
Fensteroption= Pencereözellikleri
Blattregisterkarten =Sayfa kayitkarti

imis.

kaleci