listboxlarda tarih aralığına göre verileri görüntülemek

Excel Vers. ve Dili
excell2000
listboxlarda tarih aralığına ve nedenlere göre verileri görüntülemek

iki tarih aralığı seçiyorum ve dört sütundan aldığım tanımlama bilgilerini textboxta birleştirerek ikinci kalite nedenlerine göre adetleri görüntülemek istiyorum.Bunu excellde şöyle yapıyordum.herbir satırın karşısına b&c&d&e sütunlarını birleştirip formül yazıyorum ve ayrı bir sayfada ETOPLA formülünü kullanıyordum.Tabi bu şekilde çok zaman alıyor.Bunu makro ile yapabilirmiyiz.Teşekkür ederim.

Son düzenleme:
Excel Vers. ve Dili
excell2000
DÜzeltme;f Sutunu Adet İptal

Adetler Zaten Nedenlerİn Altinda Yazili Yenİ Dosya Daha DoĞru Onu Eklİyorum.

Mahmut Kök

Özel Üye
Excel Vers. ve Dili
Excel 2007 - Türkçe
Sayın mutlu erdal erdem,

İstediğini işlem makro ile bir şekilde yapılabilir; ancak örnek dosyanızda liste kutusu üzerinde 4 satırın birleştirilmiş halini gösteren yazıkutusu var; o göstergeleri ne amaçla kullanacaksınız? Belirttiğiniz tarih aralığında her zaman en fazla 4 tane mi veri bulunacak? Biraz daha açıklama yapabilirseniz yardımcı olmaya çalışalım. Teşekkürler.

Excel Vers. ve Dili
excell2000
sayın mesleki

Onları sadece anlatabilmek için kullandım.2 tarih aralığını seçtiğimde 4 sütundaki verileri birleştirerek ikinci kalite nedenleri hangisi ise onun toplamını listboxta görüntülemek istiyorum.Ben o şekilde yaptım ama sadece anlatmak için farklı bir şekilildede olur yeterki hedefe ulaşabilelim.4 adet veri yeterli ayrıca nasıl yapıldığını anlarsam gerisini ben geliştiririm diye düşünüyorum.Yanlız ben bunu verileri tek tek görmek istemiyorum yani comboboxlardan seçerek benim istediğim şey ay sonu raporlaması gibi yani listboxta bu verileri toplu olarak görmek istiyorum..Teşekkür ediyorum ve yardımınızı bekliyorum.

Son düzenleme:

Mahmut Kök

Özel Üye
Excel Vers. ve Dili
Excel 2007 - Türkçe
Bir örnek dosya hazırladım. Burada iki tarih arası süzeme filan yaptırmadım, sayfa1'deki verileri süzülmüş veri varsaydım.

Örnek dosyadaki gibi bir çalışma işinize yarayacak türde mi? İstediğiniz örnekteki gibiyse veya değilse belirtir misiniz?

örnekte formu çalıştırıp deneyiniz.

Excel Vers. ve Dili
excell2000
sayın mesleki

Elinize sağlık güzel olmuş ancak bir eksiklik var. benim istediğim userform üstüne 2 adet dtpicker koymuştum ben 2 tarih aralığında görüntülemek istiyorum örneğin 01.01.2007 ile 31.01.2007 arasındaki tarihi seçtiğimde seçilen aralığa göre veriler görüntülenecek çünkü ben her ay sonunda bunların toplamını almak istiyorum.

Mahmut Kök

Özel Üye
Excel Vers. ve Dili
Excel 2007 - Türkçe
Evet, belirttiğim gibi tarih süzme seçeneği koymamıştım, o kolay. Eğer örnek işinizi görecek gibiyse tarih aralığı süzme seçneği de ekleyeylim ve varsa başka istekleriniz, onları da belirtirseniz müsait olduğum şu anda bir şeyler yapmaya çalışayım..

Excel Vers. ve Dili
excell2000
sayın mesleki

İlginiz için çok tşk ediyorum aslında istediğim bir iki şey var ben size asıl dosyayı gönderiyorum.Burda am:az sütunları arasında bahsi geçen nedenler var.Bu konuyu anladım birde şunu eklememiz mümkünmüdür ekteki dosyada örneğin 1821002800s (ölçüler mmdir)için adetleri listeledik hemen yanına (0,18*2,1*2,8) *adet şeklinde m3(hacmi)çevirip yani çarpım işlemini yapıp daha sonrada h sütunundaki birinci kalite 1821002800s topladıktan sonra (sonuç(m3)/h sütunundaki 1821002800(m3ler) *100 yani yağ lekesinin toplam 1821002800s lere % olarak neye denk geliyor.Çok karıştı ama umarım anlarsınız.

Mahmut Kök

Özel Üye
Excel Vers. ve Dili
Excel 2007 - Türkçe
İlginiz için çok tşk ediyorum aslında istediğim bir iki şey var ben size asıl dosyayı gönderiyorum.Burda am:az sütunları arasında bahsi geçen nedenler var.Bu konuyu anladım birde şunu eklememiz mümkünmüdür ekteki dosyada örneğin 1821002800s (ölçüler mmdir)için adetleri listeledik hemen yanına (0,18*2,1*2,8) *adet şeklinde m3(hacmi)çevirip yani çarpım işlemini yapıp daha sonrada h sütunundaki birinci kalite 1821002800s topladıktan sonra (sonuç(m3)/h sütunundaki 1821002800(m3ler) *100 yani yağ lekesinin toplam 1821002800s lere % olarak neye denk geliyor.Çok karıştı ama umarım anlarsınız.
Sayın mutlu erdal erdem,

Örnek dosyanızı inceleyip anlama çalıştım ama açıkçası pek bir şey anlayamadım; ama inanın uzunca bir süre inceledim dosyanızı. Takdir edersiniz ki biraz karmaşık; ancak ben somutlaştırmak için '1821002800s' şeklinde arama yaptım, ancak örnekte öyle bir veri bulamadım.

Yapmak istediklerinizi adım adım ve işinizi hiç bilmeyenlerin bile anlayacağı düzeyde basitleştirerek anlatırsanız çözüme ulaşmamız daha kolay olacaktır. Şimdilik Allah'a ısmarladık.

Excel Vers. ve Dili
excell2000
Arkadaşlar öncelikle yardımlarınız ve ilginiz için tşk ediyorum.Ekte göndereceğim dosyada açıklama yaptım .Örnek dosyayı incelerseniz ne yapmak istediğimi sanırım anlarsınız.Kolay gelsin.

Excel Vers. ve Dili
Excel 2002
Bu tarz bir kaynak arıyordum. Teşekkürler...