listboxtan seçerek userforma resim alma

Excel Vers. ve Dili
ofis2003
listboxtan veri seçilince açılan userforma resim getirmek istiyorum....ancak resim sayıyım çok fazla 8000 civarı...herbirine kod yazmam çok zor olacak.resimlerin türleri karışık... yardımcı olabilirseniz sevinirim....

mnz

Excel Vers. ve Dili
Excel 2002 (Tr)
Eklediğiniz dosyalı indrimedim. Resim isimleri belirli bir sıra ile olması işinizi kolaylaştırır. Eğer resim isimleri belli bir sıra ile değilse, Bir Klasör içindeki dosya isimlerini excele aktaran kodları araştırın. Excel e aktardıktan sonra işiniz kolay. Bir hücreye klasör yolunuzu yazarsınız excel e alınmış resim isimlerini "&" birleştir yardımıyla birleştirip tek link yapabilirsiniz. Şöyle A1 hücresine - C/Belgelerim/resim/ yazın B sütununda da 8000 aden resim isimlerinin olduğunu varsayalım. C1 hücresine $A$1&B1 yazarsanız C1 hücresinde C/Belgelerim/resim/1.jpg olacaktır. artık bunu user forma aktarabilirsiniz.

Excel Vers. ve Dili
ofis2003
yardımınız için teşekkürler ancak verilerin arasına yeni veriler girip çıkacak...ben istiyorumki textboxa veriyi yazarken yeni malzemeyi girerken o malzemenin aynı zamanda resminide atayayım ve o şekilde kayıt yapayım.excel sayfasına resim yollarını yazarak dosyamıda şişirmek istemiyorum..kod bölümünüde.şu şekilde olabilirmi mesela sadece malzeme resimleri dosyasının yolunu yazsak o dosyadanda combodaki isimle aynı olan remi bulup userformda gösterse böyle birşey olabilirmi????

Excel Vers. ve Dili
Office 2007 Türkçe
UserForm2 de bulunan TexteEkle fonksiyonunu silip aşağıdaki kodları yazınız.

Kod:
Public Function TexteEkle(Veri1 As String, Veri2 As String, Veri3 As String, Veri4 As String, Veri5 As String)
'Sadece bu fonksiyon eklenmiştir
'Diğer formun listbox_click olayında kullanılmıştır
    Dim i As Byte
    Dim Uzanti As Variant
    Dim Dosya As String
    Uzanti = Array(".bmp", ".gif", ".dib", ".ico", ".cur", ".wmf", ".emf", ".jpg")
    TextBox1.Text = Veri1
    TextBox2.Text = Veri2
    TextBox3.Text = Veri3
    TextBox4.Text = Veri4
    TextBox5.Text = Veri5
    For i = 0 To 7
        Dosya = ThisWorkbook.Path & "\" & Veri5 & Uzanti(i)
        If Not Dir(Dosya) = "" Then
            Image1.Picture = LoadPicture(Dosya)
            Exit For
        End If
    Next
    Me.Show
End Function
Burada şunları belirtmeliyim.
1-Fotoğraflar Excel dosyanızın bulunduğu dizinde olmalıdır
2-Fotoğraf isimlerini ParçaNo'ya göre düzenlemelisiniz. Çünkü fotoları ParçaNo ya bakarak bulup image nesnesine alıyoruz.
3-Fotoğraflarınızın biçimi(uzantısı) image nesnesinin izin verdiği 8 farklı şekilde olabilir. Yani dosya uzantıları farklı olabilir.

Excel Vers. ve Dili
ofis2003
teşekkürler

syn alpi bey çok ama çok teşekkür ederim.bilginiz ve emeğiniz karşısında saygıyla eğiliyorum çok teşekkürler

Excel Vers. ve Dili
Excel 2003-Türkçe
CommandButton3_Click()' e bu fonksiyonu nasıl ekleriz?

Sayın alpi öncelikle bu kod için teşekkür ederim.. orcunerkek54'ün eklediği dosyada dediklerinizi uyguladım ve çalıştığını gördüm.. ancak benim sorunumda şu ekteki dosyada bu siteden aldığımız bilgi ve kodlarla bir personel takip proğramı yapmaya çalışıyorum. bir form yaptım ve bu forma Bul isminde bir buton ekledim ve TextBox'lara personel bilgilerini çağırabiliyorum. image1'e de resim çağırtmak isterim. sizin kodlarınızı bul butonunun kodlarının içine nasıl adapte etmeliyim.?