LİSTE ARAMASI YAPMA - gelişmiş filtre kullanmak. nerede hata yapıyorum ?

Excel Vers. ve Dili
2016 xlsm
Altın Üyelik Bitiş Tarihi
30-12-2020
Arkadaşlar liste araması yapmak istiyorum yapıyorum ama nerde hata yaptığımı hala anlamadım. videonun da aynısını yapıyorum ama çalışmıyor acaba nerde yanlış yapıyorum bilgilendirebilecek varmı ?
Gelişmiş filtre kullanarak arama yapmak istiyorum. makro atamasını da yaptım.

seçeneklere yazdığım harfe göre yada diğer şeylere göre arama yapmak istiyorum. örnek dosyayı yüklüyorum.

video'da bu :

Ekli dosyalar

Excel Vers. ve Dili
2016 xlsm
30-12-2020
Bu konuda yardımcı olabilecek bir arkadaşımız var mı acaba ?

Excel Vers. ve Dili
2016 xlsm
30-12-2020
birde ara ara grup kutumun içindeki butonlar takılıp kalıyor. 2 buton aynı anda seçili kalıyor.

Excel Vers. ve Dili
2016 xlsm
30-12-2020
=EĞER(E6="";"";"*"&E6&"*") bu formüllerde hata alıyorum. formülleri sildiğimde bir sorun yaşamıyorum sizce bu formüller de neden hataya düşüyorum ?

YUSUF44

Destek Ekibi
Destek Ekibi
Excel Vers. ve Dili
İş : Ofis 365 - Türkçe
Ev: Ofis 365 - Türkçe
Ekli dosyayı inceleyiniz. Seçenek düğmeleriyle ya da B2:I2 aralığına arama kriteri girerek arama yapabilirsiniz:

Ekli dosyalar

Excel Vers. ve Dili
2016 xlsm
30-12-2020
Peki benim yaptığım panel gibi yapamaz mıyım ?

YUSUF44

Destek Ekibi
Destek Ekibi
Excel Vers. ve Dili
Teknik olarak verdiğim çözüm sizin istediğiniz işi yapıyor zaten. Siz neden sağ elinizle sağ kulağınızı tutmak yerine sol kulağınızı tutmaya çalışıyorsunuz?

Excel Vers. ve Dili
2016 xlsm
30-12-2020
başa yıldız sona yıldız koyup ara kelimeleri aratmak istiyorum.Misal olarak Termoteknik aramak istediğimde termo yazdığımda çıkıyor ama er yazdığımda termoteknik yazanları bulamıyorum. bu panelde elimle yıldız koymam gerekiyor tek ben kullanmayacağım ve aynı filtrelemeyi müşteri kayıt panelinde ve ödeme giriş çıkışlarında da yapacağım. o yüzden üstte olan kısmı gizleyip sadece orda gözüken panel olsun ve üstteki kodlamayı arkadaşlarım yanlışlıkla silmesin istiyorum. ürün yelpazesini geniş tutmak istiyorum. kombiyi seçtiğimde misal olarak elimizde bulunan bütün kombiler gözüksün istiyorum. o yüzden o biraz daha kullanışlı olucak benim için. bir kere yapıcam o yüzden yapabildiğimin en iyisini yapmak istiyorum ama tecrübe olarak sizin kadar tecrübem mevcut değil.

yyhy

Altın Üye
Excel Vers. ve Dili
Microsoft Office 2021 TR
Microsoft 365 TR
20-03-2029
Sayın rekormuhendislik form takipçisi olarak elimden geldiği kadar bende ihtiyacınıza cevap vermeye çalıştım ama İnşallah olmuştur.

Ekli dosyalar

Son düzenleme:

YUSUF44

Destek Ekibi
Destek Ekibi
Excel Vers. ve Dili
Ekli dosyayı inceleyiniz. Bir userform ve textboxlar ekledim. textboxlara veri girerek istediğiniz gibi "içerir" şeklinde arama yapabilirsiniz (aynı zamanda o sütunda boş olanları da getirir). Ayrıca userformdaki seçeneklerle ürün gruplarını lsiteleyebilirsiniz. Fiyat ve kalan sütunları için bir düzenleme yapmadım. Uygun bir zamanda onları da ayarlamaya çalışırım:

Ekli dosyalar