ekli resimde olduğu gibi excel içerisine bir liste kutusu ekledim. fakat liste kutusu içerisindeki verilerin fontunu büyütmek istiyorum. biraz baktım ama pek netbişey bulamadım. bu liste kutusundaki fontun büyüklüğünü nasıl ayarlayabilirim bilgilerinizi rica ederim
bu listbox vba içerisinde form üstüne eklediğim listbox değil. excel sayfası içerisine eklediğim bir listbox feylosof. excel içine eklediğin listbox ta font ayarı yapılmıyor birebir. ama başka yöntem var mı bilmiyorum ona bakıyorum araştırıyorum
Excel sayfasına eklediğin listboxun üzerine sağ maouse clik ile açılan menüden özellikleri seç aynı ekran gelecektir. Eğer sizi yanlış anlamadıysam bunu yapabilirsin.
listbox içerisine yerleştirdiğim verilerden birisine tıkladığımda o veriyi aynı şekliyle P3 hücresine ve R3 hücresine yazsın istiyorum.
yani ben liste içerisinde 20 yi seçsem 20 değerini hem P3 hem de R3 e yazsın istiyorum. Ali yi seçsem yine aynı şekilde Ali değerini bu hücrelere yazsın istiyorum
Üstadlarım bir şey daha sormak istiyorum.
Bu activex listboxı sayafaya yerleştirdim gayet güzel çalışıyor sıkıntı yok boyutunuda ayarladım.
Ama ben exceli kapatıp tekrar açtığımda bu listboxın boyutu değişiyor daha küçülüyor ve scroll çubuğu falan oluyor yanında. bu boyutu sabitleyemezmiyim acaba
Edit : sorunu çözdüm
"IntegralHeight = False" yaparak listbox boyutu sabit oluyor
Sizlere daha iyi bir deneyim sunabilmek icin sitemizde çerez konumlandırmaktayız, web sitemizi kullanmaya devam ettiğinizde çerezler ile toplanan kişisel verileriniz Veri Politikamız / Bilgilendirmelerimizde belirtilen amaçlar ve yöntemlerle mevzuatına uygun olarak kullanılacaktır.