liste kutusu içerisindeki yazının font büyüklüğü

Excel Vers. ve Dili
2016 İngilizce
Merhabalar

ekli resimde olduğu gibi excel içerisine bir liste kutusu ekledim. fakat liste kutusu içerisindeki verilerin fontunu büyütmek istiyorum. biraz baktım ama pek netbişey bulamadım. bu liste kutusundaki fontun büyüklüğünü nasıl ayarlayabilirim bilgilerinizi rica ederim

Excel Vers. ve Dili
EXCEL 2010 TÜRKÇE
Altın Üyelik Bitiş Tarihi
25-12-2023
Merhaba
ListBoxun Properties ayarlarında bulunan Font kısmından istediğiniz boyut ve renkte değişiklik yapabilirsiniz.

Excel Vers. ve Dili
2016 İngilizce
evet bu sayfayı bulmuştum bende ama belli bir yerde linkler verilmiş tıklayınca o linkler açılmıyor

Excel Vers. ve Dili
2016 İngilizce
bu listbox vba içerisinde form üstüne eklediğim listbox değil. excel sayfası içerisine eklediğim bir listbox feylosof. excel içine eklediğin listbox ta font ayarı yapılmıyor birebir. ama başka yöntem var mı bilmiyorum ona bakıyorum araştırıyorum

Excel Vers. ve Dili
EXCEL 2010 TÜRKÇE
Altın Üyelik Bitiş Tarihi
25-12-2023
Excel sayfasına eklediğin listboxun üzerine sağ maouse clik ile açılan menüden özellikleri seç aynı ekran gelecektir. Eğer sizi yanlış anlamadıysam bunu yapabilirsin.

Excel Vers. ve Dili
2016 İngilizce
selamlar çok teşekkür ederim bilgiler için

listbox içerisine yerleştirdiğim verilerden birisine tıkladığımda o veriyi aynı şekliyle P3 hücresine ve R3 hücresine yazsın istiyorum.

yani ben liste içerisinde 20 yi seçsem 20 değerini hem P3 hem de R3 e yazsın istiyorum. Ali yi seçsem yine aynı şekilde Ali değerini bu hücrelere yazsın istiyorum

ÖmerFaruk

Destek Ekibi
Destek Ekibi
Excel Vers. ve Dili
Microsoft 365 Tr-64
Bahsettiğiniz listbox sayfa üzerinde varsayarak Liste Kutusunu nereden eklediğinize göre değişmektedir.

1.
Eğer Form Denetimlerinden eklediğiniz ise
Sağ Tık/ Denetim Biçimlendir / Denetim/ Hücre Bağlantısı kısmına P3 yazın
R3 hücresine formül yazın =P3

2.
ActiveX denetimlerinden eklediğiniz ise
SağTık / özellikler / Linked Cell kısmına P3 yazın
R3 hücresine formül yazın =P3

Excel Vers. ve Dili
2016 İngilizce
Çok teşekkürler üstadım emeğinize bilginize sağlık

Excel Vers. ve Dili
2016 İngilizce
Üstadlarım bir şey daha sormak istiyorum.
Bu activex listboxı sayafaya yerleştirdim gayet güzel çalışıyor sıkıntı yok boyutunuda ayarladım.

Ama ben exceli kapatıp tekrar açtığımda bu listboxın boyutu değişiyor daha küçülüyor ve scroll çubuğu falan oluyor yanında. bu boyutu sabitleyemezmiyim acaba

Edit : sorunu çözdüm
"IntegralHeight = False" yaparak listbox boyutu sabit oluyor

Tekrardan teşekkürler

Son düzenleme: