liste verilerinin taranması ve özet rapor oluşturma

Excel Vers. ve Dili
2002
Merhaba;

Ekli listede veri sayfasında göreceğiniz üzere kişilerin hesap kartları bulunmakta ve bu kartlarda yıl içinde hangi aylarda hangi kalemlere ait borçları bulunduğu yazılmaktadır. Tutar olarak iki farklı para cinsinden de borcu olan müşteriler vardır. Böyle bir uzun liste içinde raporlama sayfasına yapacağımız formülleme ile borcu 10.000 € ve üzeri olan kişilerin isimlerini ve borç toplamlarını görmek istiyoruz. Veri sayfasında gördüğünüz gibi bazı kişilerin hiçbir borcu yoktur veya 10.000 € tutarın altında olan kişiler vardır, bu kişilerin isimleri ve borç tutarlarına ihtiyacım yok. Ayrıca iki farklı para biriminden olan borcu olanlaı toplamda € olarak değerlendirmemiz gerekiyor. Örnek verecek olursam ilhan adlı müşterinin 6.178,92 € borcu + 266,96 TL borcu vardır. ancak 266,96 TL / 1,99 (€ KURU)dersek 134,15 € yapmakta. sonuç olarak 6.178,92 + 134,15 = 6.313,07 € yapmakta. Kişinin toplam borcu 10.000 € altında kaldığı için raporlama sayfasında yer almaması gerekiyor.
Bu bilgiler ışığında yapabileceğimiz bir formülleme var ise yardımcı olmanızı rica ederim.
şimdiden teşekkürler....

muygun

Özel Üye
Excel Vers. ve Dili
Excel-2003 Türkçe
Slm.
Ekteki tabloyu inceleyin.
İyi çalışmalar.

Excel Vers. ve Dili
2002
sizin gönderdiğiniz çözümde bir problem olduğunu düşünmüyorum. yardımlarınız için teşekkürler. ancak ben tablomda formülleri oturtamadım. 1. sayfada A ve B sütunlarında yazılı formüllerde sonucu vermiyor. (kurun yerini değiştirdiğim halde) 2 nci sayfadaki problem ise sonuç alamadım. daha önce size gönderdiğim dosyada dahi oturtamadım. 2. sayfada olması gereken asıl formatı gönderiyorum. Yardımcı olabileceğiniz nokta var ise sevinirim. Birde tablolara sizin gönderdiğiniz formülleri işledim nerede problem olduğunu anlatabilirseniz sevinirim.
teşekkürler

NOT: formülü yazıpta sonuç alamadığım yerleri sarı boyadım.

muygun

Özel Üye
Excel Vers. ve Dili
Excel-2003 Türkçe
Slm.
VERİ sayfasında B sütunundaki formüller dizi formülü olduğundan formül satırında iken CTRL+SHİFT+ENTER tuşlarına birlikte basılarak aktive edilmelidir. (bunun sonucunda formülünüz {} parantezleri arasına girmelidir.)
Tablodaki (tüm sayfalarda) gri hücreler formüllü hücrelerdir. Tablonuzu çoğaltmanız gerekirse bu hücreleride yeteri kadar aşağı doğru kopyalayın.
R sayfasında B2 ve C2 hücreleri kriter belirleyeceğiniz alanlardır. Bu sayfayı kullanmayacaksanız B1,B2 ve C2 hücreleri gereken yere taşınmalı ve VERİ sayfasında bu hücreleri referans alan formüllerde gereken değişiklik yapılmalıdır.
İyi çalışmalar.

Excel Vers. ve Dili
2002
:mutlu: herşey için teşekkür ederim. elinize kolunuza sağlık. :dua2: