Liste yöntemi hakkında

Durum
Üzgünüz bu konu cevaplar için kapatılmıştır...
Excel Vers. ve Dili
İşyeri : excell 2003 eng
Ev : excell 2007 tr
Merhaba,

Ekli dosyada yer alan ilçe-mahalle bilgisi ile ilgili bir çalışmaya ihtiyacımız var. Her ilçeye bağlı mahallelerin sıralı olduğu bu listede; bir satırda seçimlik olarak ilçe bilgisinin olmasını istiyoruz (Validation --list özelliğinde aşağı açılır ok şeklinde)

Buna ek olarak; ilçe bilgisini listeden seçtikten sonra, bir yan satırda sadece o ilçeye bağlı liste görünsün istiyoruz. ( ekli dosyada her ilçeye bağlı mahalle bilgisi yer alıyor)

İlkini yapabiliyorum fakat ikincide seçimlik olması durumunu çözemedik. Liste epey uzun bunun için kısa bir özellikle var mı? yada fonksiyon

Yardımlarınız için şimdiden çok teşekkür ederim.

Not: Mümkünse VBA kodları ile değilde fonksiyon yada özelliklerle olursa çok daha iyi olur

Ekli dosyalar

İ

İhsan Tank

Misafir
Merhaba,

Ekli dosyada yer alan ilçe-mahalle bilgisi ile ilgili bir çalışmaya ihtiyacımız var. Her ilçeye bağlı mahallelerin sıralı olduğu bu listede; bir satırda seçimlik olarak ilçe bilgisinin olmasını istiyoruz (Validation --list özelliğinde aşağı açılır ok şeklinde)

Buna ek olarak; ilçe bilgisini listeden seçtikten sonra, bir yan satırda sadece o ilçeye bağlı liste görünsün istiyoruz. ( ekli dosyada her ilçeye bağlı mahalle bilgisi yer alıyor)

İlkini yapabiliyorum fakat ikincide seçimlik olması durumunu çözemedik. Liste epey uzun bunun için kısa bir özellikle var mı? yada fonksiyon

Yardımlarınız için şimdiden çok teşekkür ederim.

Not: Mümkünse VBA kodları ile değilde fonksiyon yada özelliklerle olursa çok daha iyi olur
eki inceleyin lütfen
detay için lütfen tıklayın

Ekli dosyalar

Excel Vers. ve Dili
çok teşekkürler.
@ ihsan bey; ilçeler aynı satırda tekrar ediyor. bunun kaldırma şansımız varmıdır?

mustafa bey çok teşekkürler.

Excel Vers. ve Dili
Office 2013 - Eng
mukerrer olanlari ayirmak disinda herhangi bir karisiklik yok aslinda, tavsiyem mukerrerleri ayirma fonksiyonlarini bir dosyada tutun istediginiz zatman kopyala yapistir yapin, bosuna ezberlemeye yahut anlamaya calismayin ama diger bolumlerin ad, tanimlamalarinin ve data validation`in fonksiyonlarini anlayin..saygilar kolay gelsin..

İ

İhsan Tank

Misafir
çok teşekkürler.
@ ihsan bey; ilçeler aynı satırda tekrar ediyor. bunun kaldırma şansımız varmıdır?

mustafa bey çok teşekkürler.
merhaba
eki inceleyin
sarı yerdeki formülleri yeterince çoğaltınız.
O1'deki ve Aynı Zamanda Sarı Yerdeki formüller dizi formülüdür
Dizi Formülü Formül Hücreye Girildikten Sonra Enter Tuşuna Basmadan Ctrl+Shift+Enter Tuş Kombinasyonu İle Aktif Olmaktadır. Formülün Başında Ve Sonunda { } Bu İşaretler Çıkar Elle Eklediğiniz Takdirde Formül Hata Verir.

Ekli dosyalar

Excel Vers. ve Dili
ellerinize sağlık çok teşekkür ederim. oldukça işime yarayacak bu

Excel Vers. ve Dili
Office 2013 - Eng
smiley cok yakislikliymis ihsan bey :) aslinda bu tarz konulara ilgim var listboxlarla ilgili gecen bir konu daha paslasmistim buradaki data validasyon benzeri, gorusunuz icin ayrica tesekkur ederim, basarilariniz devamli olur umarim, kolay gelsin..

İ

İhsan Tank

Misafir
smiley cok yakislikliymis ihsan bey :) aslinda bu tarz konulara ilgim var listboxlarla ilgili gecen bir konu daha paslasmistim buradaki data validasyon benzeri, gorusunuz icin ayrica tesekkur ederim, basarilariniz devamli olur umarim, kolay gelsin..
smiley'i anlamadım ama
inşallah hocalarım yardımlarını esirgemezse benden başarmaya çalışırım

Durum
Üzgünüz bu konu cevaplar için kapatılmıştır...