- Excel Vers. ve Dili
- Excel 2010 TR
Merhaba arkadaşlar,
Öncelikle düşeyara ile ilgili birçok örnek olduğunu biliyorum fakat bir türlü istediğim örneğe ulaşamadım. Aşağıdaki makroyu denemeyi düşünüyorum. Ancak nasıl uyarlayabilirim ilgili sayfama.
///
Private Sub Worksheet_Change(ByVal Target As Range)
On Error Resume Next
Set S1 = Sheets("LİSTE")
Set S2 = Sheets("İSTATİSTİK")
If Intersect(Target, S1.[a1:a20]) Is Nothing Then Exit Sub
For ara = 1 To 20
S1.Range("b" & ara) = WorksheetFunction.VLookup(S1.Range("a" & ara), S2.Range("f:h"), 2, 0)
S1.Range("c" & ara) = WorksheetFunction.VLookup(S1.Range("a" & ara), S2.Range("f:h"), 3, 0)
If S1.Range("a" & ara) = "" Then
S1.Range("a" & ara).Offset(0, 1) = ""
S1.Range("a" & ara).Offset(0, 2) = ""
End If
Next
End Sub
///
Eğer sadece fonksiyon ile çözülebilirse Liste sayfasında 60 yaşında büyük olanların düşeyara formülü ile İstatistik sayfasına nasıl uygulayabilirim.
Çok teşekkürler...
Öncelikle düşeyara ile ilgili birçok örnek olduğunu biliyorum fakat bir türlü istediğim örneğe ulaşamadım. Aşağıdaki makroyu denemeyi düşünüyorum. Ancak nasıl uyarlayabilirim ilgili sayfama.
///
Private Sub Worksheet_Change(ByVal Target As Range)
On Error Resume Next
Set S1 = Sheets("LİSTE")
Set S2 = Sheets("İSTATİSTİK")
If Intersect(Target, S1.[a1:a20]) Is Nothing Then Exit Sub
For ara = 1 To 20
S1.Range("b" & ara) = WorksheetFunction.VLookup(S1.Range("a" & ara), S2.Range("f:h"), 2, 0)
S1.Range("c" & ara) = WorksheetFunction.VLookup(S1.Range("a" & ara), S2.Range("f:h"), 3, 0)
If S1.Range("a" & ara) = "" Then
S1.Range("a" & ara).Offset(0, 1) = ""
S1.Range("a" & ara).Offset(0, 2) = ""
End If
Next
End Sub
///
Eğer sadece fonksiyon ile çözülebilirse Liste sayfasında 60 yaşında büyük olanların düşeyara formülü ile İstatistik sayfasına nasıl uygulayabilirim.
Çok teşekkürler...