Listeden istenilen değerleri ayırma

Excel Vers. ve Dili
Excel 2003 - Türkçe
Merhabalar,

Ekteki dosyada tablodan sadece istediğim değerlerin oranını bulmayı nasıl yapabilirim.

L2'deki ortalama vade gününü hesaplarken, Giren - Çıkan (C - D) sütünlarındaki aynı tarihli değerler aynı ise bunları dikkate almasın. (C8'deki 3.000.000 formülasyona katılmasın)

Saygılarımla,

Ekli dosyalar

Korhan Ayhan

Administrator
Yönetici
Admin
Excel Vers. ve Dili
Microsoft 365 Tr-En 64 Bit
Selamlar,

Aşağıdaki formülü denermisiniz.

Kod:
=TOPLA(H2:H151)/TOPLA.ÇARPIM((C2:C151<>D2:D151)*(C2:C151))

Excel Vers. ve Dili
Excel 2003 - Türkçe
evet çok teşekkür ederim, Topla.Çarpım formülünü kullanmayı düşünemedim. Bir şey daha öğrenmiş olduk.

Bir iyileştirme daha yapmak gerekirse;
aynı tarihteki giren çıkanı yok sayma değilde o 6 ay içiresinde eğer varsa aynı miktarda bir çıkış onu da yok saymayı nasıl yapabiliriz?

Örneğin; 30.07.2010 tarihinde 3.000.000 giriş var, 5 ay sonra 30.12.2010'da da gene 3.000.000 çıkış var ise, bu girişleride ortalama vade hesabına katılmasın.

Excel Vers. ve Dili
Excel 2003 - Türkçe
Teşekkür ederim,

İlk örnekte sadece başlangıç tarihiyle ilgili bir düzenleme yapmıştık sizin yardımınızla. Şimdi onu "Ort vade gün" formülasyonuna da uyarlamak istiyorum.
Ekteki dosyada mevcut durumda aynı gün içerisinde giriş çıkış eşit ise, hem başlangıç tarihinde hem de ort vade gün sayısında dahil etmiyor. Ancak aynı bunu aynı 6 içinde girdi çıktı eşit ise o ödemeyi yoksaysın istiyorum. Aynı başlangıç tarihinde (P1) yaptığınız iyileştirmeyi Ort Vade Gün (P2) için de yapmaya çalışıyorum.

Yardımcı olabilirseniz sevinirim. Çok uğraştıracak bir şey ise yöntemini izah etmeniz de yeterlidir.

Saygılarımla,

Ekli dosyalar