Lİsteden SeÇİlen Bİr ÜrÜnÜn Yenİ Bİr Sayfada Lİstelenmesİ

Excel Vers. ve Dili
excel 2007
Excel De Yenİ BaŞlayanlardan Bİrİyİm .bİ Konuda Yardima İhtİyacim Var .excelde ÜrÜn Ve Fİyat Lİstesİ OluŞturdum .lİsteden Satilacak ÜrÜn Mİktarini Gİrdİkten Sonra Yenİ Bİr Sayfada ÜrÜn Ve Fİyatnin Lİstelenmesİnİ İstİyorum Bunu Yapmamiz MÜmkÜnse Yardimlarinizi Beklİyorum .

Orion1

Uzman
Uzman
Excel Vers. ve Dili
Win7 Home Basic TR 64 Bit

Ofis-2010-TR 32 Bit
Örnek dosya üzerinde açıklama ekleyip anlatırsanız ne yapmak istediğizi dağa rahat anlama olanığı olacaktır.Mesela şu hücreye yazdığım değer şu sayfada şurada listelensin gibi.:cool:

Excel Vers. ve Dili
excel 2007
Lİstede Kİ Mavİ Olan Kutucuklara KaÇ Adet ÜrÜnÜn Satin AlinacaĞi .yanİ ÜrÜn Mİktari Gİrİlİyor O Kadar .mavİ KutucuĞa Sayi Gİrİldİkten Sonra Mavİ KutusuĞun OlduĞu SÜtundakİ ÜrÜn Ve Fİyatinin Herhangİbİr Yenİ BoŞ Bİr Sayfada Lİstelenmesİnİ Yapmak İstİyoruz .yenİ Sayfada ÜrÜnÜn Adi Ve Fİyati Olacak Sadec Olay Bundan İbaret

Orion1

Uzman
Uzman
Excel Vers. ve Dili

Ofis-2010-TR 32 Bit
Ekli dosyayı inceleyiniz.:cool:
Kod:
Private Sub Worksheet_Change(ByVal Target As Range)
On Error GoTo hata
If Target.Interior.ColorIndex = 33 Then
    sat = Sheets("Veri_Tabanı").Cells(65536, "A").End(xlUp).Row + 1
    Sheets("Veri_Tabanı").Cells(sat, "D").Value = Target.Value
    Sheets("Veri_Tabanı").Cells(sat, "C").Value = Target.Offset(0, -1).Value
    Sheets("Veri_Tabanı").Cells(sat, "B").Value = Target.Offset(0, -5).Value
    Sheets("Veri_Tabanı").Cells(sat, "A").Value = ActiveSheet.Name
End If
hata:
End Sub

Son düzenleme:
Excel Vers. ve Dili
excel 2007
sayın orion hocam bu kodu nasıl uygulayıp nasıl çalıştıracağım . ufak bi dipnot eklerseniz sevinirim

Orion1

Uzman
Uzman
Excel Vers. ve Dili

Ofis-2010-TR 32 Bit
sayın orion hocam bu kodu nasıl uygulayıp nasıl çalıştıracağım . ufak bi dipnot eklerseniz sevinirim
Ben zaten bu kodu ekli dosyada gerekli yere yazdım.
Siz sadece Mavi alanlara veri giriniz.O Otomatikman Veri_Tabanı Dosyasına atar.:cool:

Excel Vers. ve Dili
excel 2007
çok teşekkürler hocam.yardımlarınız için.

Excel Vers. ve Dili
excel 2007
Hocam Sİzden Son Bİ İsteĞİm Olacak Bu YaptiĞiniz Tam İstedİĞİm .gİbİ Ancak Bİ Sorun Var.ben Bu Lİstelemeyİ Örnektekİ Kolon Yada İÇ Tesİsat Sekmesİ İÇİn DeĞİlde TÜm Malzemeler Sekmesİ İÇİn Nasil Yapabİlİrİz Bu Nu BaŞarabİlİrsek Tam SÜper Olacak .yardiminiz İÇİn Tekrar TeŞekkÜrler

Orion1

Uzman
Uzman
Excel Vers. ve Dili

Ofis-2010-TR 32 Bit
Hocam Sİzden Son Bİ İsteĞİm Olacak Bu YaptiĞiniz Tam İstedİĞİm .gİbİ Ancak Bİ Sorun Var.ben Bu Lİstelemeyİ Örnektekİ Kolon Yada İÇ Tesİsat Sekmesİ İÇİn DeĞİlde TÜm Malzemeler Sekmesİ İÇİn Nasil Yapabİlİrİz Bu Nu BaŞarabİlİrsek Tam SÜper Olacak .yardiminiz İÇİn Tekrar TeŞekkÜrler
İtediğiniz düzenlemeyi yaptım.
4 nolu mesajdan dosyayı indirebilirsiniz.:cool:

Excel Vers. ve Dili
excel 2007
size minnettarım hocam çokteşekkürler ellerinize sağlık.bu tür formülleri yazabilmek için ;excel formüller ve makrolar mı yoksa profesyonel excel çözümleri kitabını mı tavsiye edersiniz hocam kitap almaya karar verdim .ama hangisi .tavsiyeniz olursa memnun olurum .ha bu arada acemi olduğumu unutmayalım ....

Orion1

Uzman
Uzman
Excel Vers. ve Dili

Ofis-2010-TR 32 Bit
size minnettarım hocam çokteşekkürler ellerinize sağlık.bu tür formülleri yazabilmek için ;excel formüller ve makrolar mı yoksa profesyonel excel çözümleri kitabını mı tavsiye edersiniz hocam kitap almaya karar verdim .ama hangisi .tavsiyeniz olursa memnun olurum .ha bu arada acemi olduğumu unutmayalım ....
Başlangıç için excel formüller ve makrolar fena değil.
Kolay gelsin.:cool: