Listeleme hakkında yardım.

Hayırlı bayramlar arkadaşlar... Şimdi arkadaşlar ekteki excel dosyada giriş sheetine veriler giriliyor aktar deyince giriş ekranını temizliyor verileri database ekranına bilgileri aktarıyor. Daha sonrada database te biriken verilerden sorgulama yapacam.. benim sorunum giriş ekranında veriler silindiği için aynı isimle başlayanlar da hani excel de aynı sisimle başlayanlar varsa ekrana getiriyorya ( ektaki jpeg dosyasında var) onun gibi veya benzer bir uyarı nasıl getirebilirim. belki list box gibi bir şeyle olabilir..şimdiden teşekkürler...

Excel Vers. ve Dili
excel 2003
merhaba..

dosyanın giriş sayfası alakacaklı ("B") sütununa
database alakacaklı ("B") sütununda bulunan isim
girildiğinde uyaracaktır.

giriş sayfasının kod bölümüne..

Private Sub Worksheet_Change(ByVal Target As Range)
For X = 6 To Sheets("Database").[b65536].End(3).Row
For i = 6 To Sheets("giriş").[b65536].End(3).Row
If ActiveSheet.Cells(i, 2).Value = Sheets("Database").Cells(X, 2).Value Then
MsgBox " BU İSİM KAYITLI "
Exit Sub
End If
Next
Next
End Sub

veya eki inceleyiniz.

Son düzenleme:
bu sorunuma çözüm bulabilir miyiz...

ÜSTAD TEŞEKKÜRLER. şimdi ekteki exceldevgiriş ekranına verileri girip aktar dediğimizde hem database sheetine hem de ilgili shete eşanlı verier aktarılıyor. yapmak istediğim çek tahsil olduğumda database ekranından tutar sütunundan veriyi silip tahsil sütununa yazdığımda ilgili shetteki veri de eşanlı değişsin istiyorum. bunu yapabilir miyiz. yoksa twekrardan ilgili shetteki veriyi de bulup değiştirmek karışıklığa neden oluyor. şimdiden teşekkürler

Excel Vers. ve Dili
excel 2003
merhaba
ek i inceleyiniz.
"tutar" sütunu nunda değiştirilmesi gerekmi?.. ufak bir kod eki ile mümkün.

Son düzenleme:
üstad Tekrar Merhaba

Üstad tekrar merhaba,
İlgine ve yardımın için teşekkürler..
Ekteki dosyanızı inceledim.. gayet güzel bir çalışma.. ama benim istediğim tam olarak şöyle..
sistem şöyle çalışacak..
önce giriş sheetinden girişyapılacak. yapıldığında ilgili firmanın sheetine ve database sheetine kayıt yapılacak.. ilgk giriş firmanın tutar sütünuna giriliyor. daha sonra tarih geldiğinde 2 seçenek var ya çek tahsil olacak ya da iade olacak. dolayısıyla tarih geldiğinde ben data base ekranından tutar sütunundan veriyi silip ya tahsil sütununa ya da iade sütununa değer yazacam. yadığımda eş anlı olarak ilgili firmanın sheetinde de tutar kısmından rakam silinip tahsil veya iade sütununa değer yazılsın istiyorum. database sheetine verileri toplamamdaki amaç ise orda daha sonra bir formla sorgu yapacam.. bu konuda yardım edebilirseniz sevinirim.. iyi çalışmalar..