Listenin sonuna kayıt yapmak.

Excel Vers. ve Dili
2000 TR
Bir hücreye girdiğim degerin bir sütunda aranarak sütunda var ise boş geçilmesini eger yok ise listenin sonuna kayıt edilmesini saglayacak bir formül yada makro nasıl yapabilirim.
örnek çalışma ektedir..yaptığım çalışmada giriş sayfasında kimlik numarasını kullanarak veri sayfasından ilğili kişinin verilerini kullanarak çiftçi belgesi tanzim etmek istiyorum..
ancak tekerrürleri önlemek için giriş sayfasına girdiğim kimlik numarasının daha önceden girilip girilmediğini "alanlar"sayfasından kontol ederek eger "alanlar" sayfasında girdiğim kimlik numarası yok ise son satırına otomatik olarak kayıt etmesini saglamak istiyorum.

Levent Menteşoğlu

Administrator
Yönetici
Admin
Excel Vers. ve Dili
Excel 2010-32 bit-Türkçe
Excel 365 -32 bit-Türkçe
Ekli dosyayı inceleyin. Girişl sayfasında TC kimlik noyu yazdığınızda eğer alanlar sayfasında yoksa kod verileri alanlar sayfasına kaydeder. Eğer alanlar sayfasında kayıtlı ise bir uyarı mesajı çıkacaktır.

Excel Vers. ve Dili
2000 TR
Boş hücreyide kayıt ediyor

Öncelikle ilginiz ve yardımınız için teşekür ediyorum sayın LEVENTİM
Problemim kızmen çözüldü..ancak sizin yazdığınız kodla TC kimlik numarası girişinden sonra eger ALANLAR sayfasında aynı kimlik numarası var ise.Uyarı veriyor. tamama bastıktan sonra uyarıdan sonra TC numarası girilen yerdeki boşluguda aynen kayıt ediyor ve TC kimlik numaralı çiftçi belgesini almıştır diyor.
Acaba bu alanlar sayfasına yapılacak kaydı TC Kimlik numarası Veri sayfasında olanlar ile sınırlayabilirmiyiz?. Çünkü Mevcut kodlar ile TC kimlik numarası yazılacak yere yanlışlıkla girilen numaralarıda alanlar sayfasına kayıt ediyor.
Açıklayabildimmi bilmiyorum ama şunu yapmak istiyorum eger TC kimlik no yanlışsa yada mevcut veri sayfasında yok ise çiftçi belgesi tanzim edemeyeceğimden alanlar sayfasınada kayıt edilmesin istiyorum..
az bilgi ile çok işyapmaya çalışıyorum farkındayım düşündüğüm şeyin mümkün olup olmayacağını dahi bilmiyorum. bu yüzden affınıza sıgınarak yardım istiyorum..
Forma emegi geçen herkerse ayrı ayrı teşekkürler..

Levent Menteşoğlu

Administrator
Yönetici
Admin
Excel Vers. ve Dili
Excel 2010-32 bit-Türkçe
Excel 365 -32 bit-Türkçe
Yukarıdaki dosyayı yeniledim tekrar inceleyin. Giriş sayfasındaki TC kimlik nosunuda veri doğrulama ile açılan listeden seçilecek sekilde yaptım böylece hatalı giriş yapma imkanı ortadan kalklmış oldu.

Excel Vers. ve Dili
2000 TR
teşekkür

yardımlarınızdan dolayı sonsuz teşekkürler.