kardeşim eline sağlık çok güzel olmuş.hatta mükemmel diyebilirim de mantığını çözmek çok zor olucak gibi.teorisinden de biraz söz etsen çok güzel olucak hangi değişkeni neye göre alıyor. bana kilit noktaları söylesen yeter ben gerisini takip edebilirim (sanırım!!!) çok teşekkür ederim...
Örnek olarak önce direksiyon sayfasında formülleri hazırlayınız.
I1 hücresine sayfa ismi yazılır. J1 hücresindeki formül, liste sayfasında I1 deki değerin kaç adet olduğu hesaplatılır.
K sütunundaki formül Liste sayfasının A sütununda direksiyon olanların satır numarasını bulmak için yazılmıştır..
Bu yardımcı sütunları yazdıktan sonra tablonuza istenilen verileri aktarmaya çalışalım.
A2 hücresindeki formül
=EĞER(K2<>"";$I$1;"")
K2 boş değil ise I1 deki değeri verir I1 de sayfa adını temsilen veri olduğu için bu değer ilgili hücreye yansır, eğer k2 boş ise hücre boş kalır..
B2 hücresindeki formül,
=EĞER(K2="";"";DOLAYLI("liste!B"&K2))
Liste sayfasının B sütundaki K2 ye göre başvuraçağı hücreyi belirler yani K2 de 2 değeri var ise Liste sayfasının B2 değerini hücreye yazar..C, D ,E , F ;G hücrelerindeki formülde bu formülle aynıdır sadece B olan kısmı istenen diğer sütunlar ile değişkenlik göstermektedir..
Direksiyon sayfasını bu şekilde düzenledikten sonra, sayfayı taşı ve kopyaladan yeni sayfalar oluşturun, yeni oluşturduğunu sayfalardasayfa adını ve I2 hücresinde bulunan değeri yani sayfa adıyla aynı olacak değeri düzenlemeniz yeterli olacaktır..
Sizlere daha iyi bir deneyim sunabilmek icin sitemizde çerez konumlandırmaktayız, web sitemizi kullanmaya devam ettiğinizde çerezler ile toplanan kişisel verileriniz Veri Politikamız / Bilgilendirmelerimizde belirtilen amaçlar ve yöntemlerle mevzuatına uygun olarak kullanılacaktır.