Listeyi tarihe göre sıralamada sorun

İyi günler,

Ekli dosyadaki listede 2 adet makro yarattım (record macro ile yaptım, kendim yazmadım). Birincisine bastığımda listeyi firmaya göre sıralıyor, ikincisine bastığımda ise ödeme tarihine göre sıralama yapması gerekirken, tarihleri "sayı ve text" olarak ayrı yorumlayıp o şekilde sıralıyor, bu da tabi sonucu doğru yansıtmıyor.

Manuel olarak Data>Sort üzerinden firmaya göre sırala dediğimde "sort warning" şeklinde bir dialog box çıkıyor, buradan "sort anything that looks like a number, as a number" seçeneğini işaretlediğimde normal ve doğru bir şekilde sıralama yapıyor.

Mevcut makronun içerisine "sort anything that looks like a number as a number" seçeneğini de nasıl ekleyebilirim?

Teşekkürler,

Levent Menteşoğlu

Administrator
Yönetici
Admin
Excel Vers. ve Dili
Excel 2010-32 bit-Türkçe
Excel 365 -32 bit-Türkçe
Eğer makro kaydet ile sonuç elde edemiyorsanız, demekki kod ile çözülemiyor demektir. Bence ideal çözüm tarihleri metinden tarih formatına çevirmek ve ondan sonra sıralatmaktır.

Teşekkür ederim, ama tarihleri metinden tarih formatına çevirmem mümkün değil çünkü o zaman bu listeye bağlı pivot tabloda gerekli filtrelemeyi yapmak mümkün olmuyor.

kurcalamaya devam edeyim en iyisi..