Lutfen Yardim "dusey Ara" Hucre Ozelligi

Degerli arkadaslar sizlere uc tane sorum oacak.Ekte sundugum excel dosyalarinda
1.sayfa H31 hucresi sayfa A da dusey ara ile araniyor. ama deger 0.86 ve 0.87 ise karsiligi bulunuyor. Ama eger 0.863 ise aradaki degeri kesin olarak nasil bulurum. Bu demekki sayfa A da 0.76 ile 0.753 un belli bir oranidir.Bu kesin degeri bilmek istiyorum.

2. ogrenmek istedigim sayfa 1 de H6 ve H7 hucresi 4m olunca H31 ve H32 hucreleri dogru degeri veriyor fakat 4.5m veya daha fazla olursa hata mesaji veriyor. Neden? kucuk sayilarda dogru da 4,5 den buyuk sayilarda hata veriyor.

3. sormak istedigim ise sayfa 2 deki E8 hucresi gibi acilir kapanir hucreyi nasil yapabilirim. Icindeki degerleri secebilmeliyim yani tipki E8 gibi yapmak istiyorum.

Insaatlarda Celikten olan kirislerin hesabi icin kullanacagim.Onun icin degerlerin kesin olmasi gerekir.

Zahmetleriniz icin simdiden cok tesekkurler.

e_bulbul@hotmail.com

muygun

Özel Üye
Excel Vers. ve Dili
Excel-2003 Türkçe
Merhaba...
1- düşeyara virgülden sonra 2 değer alıyor. O nedenle sayfa A daki verileri düzenlemeniz gerekiyor (sayfa A da A sütunu mukayese edilen sütun x,xx formatında) ve arama yaptırılırken yuvarlama yapılmış.
2- H6 ve H7 hücresi Sayfa2 de D9 hücresinin değeri ile mukayese ediliyor (yani sayfa2 D9 hücresi "lengte" adında adlandırılmış) bu hücreye 4,2 değeri girildiği için bu değeri aşan kısımlar pas geçilmiş.) eğer Sayfa 2 D9 hücresindeki veriyi değiştirirseniz sorun ortadan kalkar.
3-açılır hücre için hangi hücreye hangi bilgilerin açılır olması gerektiğini belirlemeniz gerek.

cok tesekkurler arkadas sorun simdi cozuldu.