Sn.MetinAvci,
zannediyorum ki 4 defa bana yasrdımcı oldunuz.ne kadar teşekür etsem az gelir.size iki sorum olacak:
Elimizden geldiği ve bilgimizin yettiği kadar her üyemize faydalı olmaya çalışıyoruz. Size de bu yardımlardan denk geldiyse, ne mutlu bize
1. izah ettiğim gibi bunlar benim tahsil olunan çeklerim.çeklerin adeti burada az görünüyoe ama yıl içinde bunların adeti 10.000 geçiyor.bu gönderdiğiniz makro ile ayni hızda işlemi yapmamız mümkün mü?
Bahsettiğiniz gibi 10.000 satır verinin, benzer mantıkla işaretlenmesi için, Döngüler haricinde de Excel'in güçlü araçları mevcut.
For-Next Döngüleri ile bütün satırlar kontrol edileceğine,
Find komutuyla çok daha hızlı işlem yaptırılabilir.
Ama hiç değiştirmeden devam ederseniz; prosedürünüzün bu yapısı ile 10.000 satırın derlenmesi ve değerlendirilmesi, oldukça uzun zaman alır.
NOT: Dediğim gibi, uzun sürse de sorununuz çözümsüz değil. Süre farklı yöntemler kullanılarak makul şekilde kısaltılabilir.
2.bu makroların basamak şeklinde yazmanın espirisi nedir.faydası nedir ve o şekilde yazmaz isem zararı nedir?
Bu şekilde kod yazmamızın, işlevsellik (veya makronun işleyişi) açısından hiçbir önemi yoktur. Ama kodun okunmasını kolaylaştırır. Mesela, bir
For-Next döngüsünün nerede başlayıp nerede bittiğini ve arada ne gibi işlemler yapıldığı bir bakışta anlayabilirsiniz.
Siz kodlarıızı, hiç paragraf oluşturmadan da yazsanız olur. (Zararı olmaz yani
Ancak size tavsiyem, paragrafları hep kullanmanız yönündedir. Hem kendiniz hem de bir başkası kodlarınızı daha rahat okuyabilir ve hataları daha kolay çözebilir.