Makro anlatımları

Excel Vers. ve Dili
excel 2003
Arkadaşlar makro yazmak için forumda konu anlatımlı örnekli bi kaynak varmı?
Ve düğmelerin kullanımı ile ilgili birer örnek verebilirmisiniz
Bu benim için çok gerekli .Teşekkürler

Basit bir Macro

Araçlar-Macro-Yeni Makro tuşuna bas...

Ekrana açılan kutu içine ister CTRL+"herhangi bir harf" yaz yada hiç bi şey yazma ve "tamam" tuşuna basarak kapat..

Şu anda macro kaydı başladı....(aşağısını aynen yap)

Basit bir tablo çiz..içine değerler yaz ....ve sonra...

Araçlar-Macro-Kaydı durdur işlemini yap.....(artık macro kaydın oluştu)

Excel dosyanı kaydet ve deneme için macro tablonu temizle....ve Ctrl tuşuna kısa yol atadıysan ona basarak Örneğin Ctrl+B gibi yada

Alt+F8 tuşuna basarak mevcut makroları çağır...Senin ki muhtemelen Makro1
olarak kaydolmuştur....Çalıştır de al sana basit bir macro...

Nasıl bir kod oluştuğunu görmek içinde kod sayfasına bak..Oradaki kodu al excel sayfasında comandbuton nesnesi çiz ve onun kod sayfasına aktar.bu işlem sonundada makro ekran üzerindeki bir tuşa bağlanmış olur...ekte örnek gönderiyom...benimki saniye ayarlı çalışıyor

Excel Vers. ve Dili
Office 2010 Türkçe
commandbutton nasıl oluşturuluyor ve kod nasıl ve nereye aktarılıyor bunları da ayrıntılı olarak yazarsanız benim gibi yeni başlayan arkadaşlara yardımcı olmuş olursunuz.

selamlar

excel sayfasının en üst bölümünde boş bir yere sağ klik yap. Açılan listeden "Denetim araç kutusu" nu tıkla. Denetim araç kutusunda combobuttonu göreceksin. ona tıklayıp sayfa üzerine çiz. Çizdiğin butona çift tıklayarak kod sayfasını açabilirsin. Oraya söz konusu makroyu yazdıgında işlem tamamlanmış olacaktı. Butona her bastıgında makro çalışacaktır.

Excel Vers. ve Dili
Office 2010 Türkçe
Peki bir formülü nasıl kod haline getirip tuşa bastığımızda hesaplatırız.
Mesela;
A1+A2 işlemini bir tuş ile yapmaya çalışsak sırasıyla ne yapmamız gerekir?

Excel Vers. ve Dili
Office 2013 Türkçe
Merhaba,
Bunun iki yolu var:
Birincisi buyukergun arkadaşın anlattığı gibi makrı kaydet dedikten sonra A3 hücresini seçip = topla(A1:A2) demek,
İkincisi ise Yakup arkadaşın anlatıığı gibi bir buton yapıp,kod sayfasına gittikten sonra şunu yazmak:

a = WorksheetFunction.Sum(Range("A1:A2"))
MsgBox a

İkincisi daha kullanışlıdır.