Arkadaşlar makro yazmak için forumda konu anlatımlı örnekli bi kaynak varmı?
Ve düğmelerin kullanımı ile ilgili birer örnek verebilirmisiniz
Bu benim için çok gerekli .Teşekkürler
Excel dosyanı kaydet ve deneme için macro tablonu temizle....ve Ctrl tuşuna kısa yol atadıysan ona basarak Örneğin Ctrl+B gibi yada
Alt+F8 tuşuna basarak mevcut makroları çağır...Senin ki muhtemelen Makro1
olarak kaydolmuştur....Çalıştır de al sana basit bir macro...
Nasıl bir kod oluştuğunu görmek içinde kod sayfasına bak..Oradaki kodu al excel sayfasında comandbuton nesnesi çiz ve onun kod sayfasına aktar.bu işlem sonundada makro ekran üzerindeki bir tuşa bağlanmış olur...ekte örnek gönderiyom...benimki saniye ayarlı çalışıyor
commandbutton nasıl oluşturuluyor ve kod nasıl ve nereye aktarılıyor bunları da ayrıntılı olarak yazarsanız benim gibi yeni başlayan arkadaşlara yardımcı olmuş olursunuz.
excel sayfasının en üst bölümünde boş bir yere sağ klik yap. Açılan listeden "Denetim araç kutusu" nu tıkla. Denetim araç kutusunda combobuttonu göreceksin. ona tıklayıp sayfa üzerine çiz. Çizdiğin butona çift tıklayarak kod sayfasını açabilirsin. Oraya söz konusu makroyu yazdıgında işlem tamamlanmış olacaktı. Butona her bastıgında makro çalışacaktır.
Peki bir formülü nasıl kod haline getirip tuşa bastığımızda hesaplatırız.
Mesela;
A1+A2 işlemini bir tuş ile yapmaya çalışsak sırasıyla ne yapmamız gerekir?
Merhaba,
Bunun iki yolu var:
Birincisi buyukergun arkadaşın anlattığı gibi makrı kaydet dedikten sonra A3 hücresini seçip = topla(A1:A2) demek,
İkincisi ise Yakup arkadaşın anlatıığı gibi bir buton yapıp,kod sayfasına gittikten sonra şunu yazmak:
a = WorksheetFunction.Sum(Range("A1:A2"))
MsgBox a
İkincisi daha kullanışlıdır.
Sizlere daha iyi bir deneyim sunabilmek icin sitemizde çerez konumlandırmaktayız, web sitemizi kullanmaya devam ettiğinizde çerezler ile toplanan kişisel verileriniz Veri Politikamız / Bilgilendirmelerimizde belirtilen amaçlar ve yöntemlerle mevzuatına uygun olarak kullanılacaktır.