Makro eklemek

Excel Vers. ve Dili
97 tr
Merhaba yeni kullanıcı olduğum için acemiyim. Bana şöyle bir uygulama lazım. Örneğin sizlerin vermiş olduğunuz makro uygulamasından bir tanesi işimi görüyor. Ama ben onu alıp kendi uygulama programıma nasıl monteleyeceğimi bilmiyorum bunun için örnek bir uygulama gösterir misiniz.

Korhan Ayhan

Administrator
Yönetici
Admin
Excel Vers. ve Dili
Microsoft 365 Tr-En 64 Bit
Selamlar,

Kodu uygulayacağınız dosyayı açın. Forumda yayınlanan kullanacağınız sayfa ile ilgili bir kod ise sayfa isminin üzerinde sağ klik yapın ve açılan menüden Kod Görüntüle seçeneğini seçin. Ve kodu açılan pencereye uygulayın. Sayfa ile ilgili kodlar otomatik olarak tetiklenir. Bir butona ihtiyaç duyulmaz.

Eğer kod modüle ait bir kod ise ALT+F11 tuşlarına basın. Karşınıza kod editör sayfası gelecektir. Insert menüsünden Module seçeneğini seçin. Ekranınıza boş beyaz bir sayfa açılacaktır. Bu sayfaya kullanacağınız kodu uygulayın. Module uyguladığınız kodları çalıştırmak için bir butona ihtiyaç duyacaksınız. Standart araç çubuğu üzerinde iken sağ klik yapın. Ekrana bir menü gelecektir. Bu menüden Formlar seçeneğini seçin. Otomatik olara bu menü sayfanıza eklenecektir. Bu menüde bulunan buton resmine bir kez tıklayıp sayfa üzerinde uygun bir yere mouse ile tıklarsanız buton otomatik olarak eklenecektir. Bu işlemden sonra makro seçme penceresi gelecektir. Eklenen butona atamak istediğiniz makro ismini seçip tamam derseniz. İşleminiz tamamlanmış olur. Artık butona tıkladığınızda makronuz çalışacaktır.

Umarım açıklayıcı olmuştur.