Makro Güvenlik Hatası

Excel Vers. ve Dili
2003
Sheet'lerden oluşan bir database hazırladım ve her seferinde ana sayfaya dönmek için de küçük bir makro yaptım.
Fakat sürekli aşağıdaki şekilde hata veriyor.
Bütün bunlara dikkat ettim ve uyguladım ama yine aynı hatayı veriyor.

Lütfen yardım rica ediyorum;

1. Makro güvenliği:
• Çok Yüksek olarak ayarlandı ve uygulama imzalanmış bir makroyla karşılaştı. Ancak makro otomatik olarak devre dışı bırakılmıştı. Makroyu etkinleştirmek için aşağıdaki yordamı kullanın:
1. Araçlar menü seçeneğini belirleyin ve sonra Makro ve Güvenlik'i seçin. Ekrana gelen Güvenlik iletişim kutusunda, güvenlik düzeyini Yüksek radyo düğmesine basarak Yüksek olarak ayarlayın.
2. Dosyayı ve uygulamanın bilgisayarda çalışmakta olan tüm örneklerini kapatın (ayrıca çalıştırmakta olduğunuz uygulamayı kullanan diğer tüm uygulamaları da kapatın).
3. Dosyayı yeniden açın, güvenilirlik sertifikasının ayrıntılarını inceleyin ve yayıncıdan gelen sertifikaya güveniyorsanız Bu yayıncıdan gelen makrolara her zaman güven kutusunu işaretleyin.
4. Makronun çalışmasına izin vermek için Etkinleştir düğmesini tıklatın.
• Yüksek olarak ayarlandı ve uygulama imzalanmış bir makroyla karşılaştı. Ancak dosyayı açarken makro uyarısı tarafından komut istendiğinde siz Devre Dışı Bırak'ı seçtiniz. Makroyu etkinleştirmek için aşağıdaki yordamı kullanın:
• Dosyayı ve uygulamanın bilgisayarda çalışmakta olan tüm örneklerini kapatın (ayrıca çalıştırmakta olduğunuz uygulamayı kullanan diğer tüm uygulamaları da kapatın).
• Dosyayı yeniden açın, güvenilirlik sertifikasının ayrıntılarını inceleyin ve yayıncıdan gelen sertifikaya güveniyorsanız Bu yayıncıdan gelen makrolara her zaman güven kutusunu işaretleyin.
• Makronun çalışmasına izin vermek için Etkinleştir düğmesini tıklatın.
• Yüksek veya Çok Yüksek olarak ayarlandı ve makro imzalanmamıştı ve uygulama tarafından otomatik olarak devre dışı bırakıldı. İmzalanmamış makroya güvenebileceğinizi doğruladıysanız makroyu etkinleştirmek için aşağıdaki yordamı kullanın:
• Araçlar menü seçeneğini belirleyin ve sonra Makro'yu ve Güvenlik'i seçin. Ekrana gelen Güvenlik iletişim kutusunda, Orta radyo düğmesini tıklatarak güvenlik düzeyini Orta'ya ayarlayın.
• Dosyayı ve uygulamanın bilgisayarda çalışmakta olan diğer örneklerini kapatın.
• Dosyayı yeniden açın ve imzasız makronun çalıştırılması için izin vermeniz istendiğinde Etkinleştir düğmesini tıklatın.
• Makroyu kabul ettiğinizde, makro güvenlik düzeyini önceki ayarına döndürün.
2. Uygulamanızın başka bir örneğinin güvenlik ayarları kilitlenmiş ve güvenlik ayarlarının değiştirilmesine izin verilmiyor.
• Güvenlik ayarlarınızı değiştirirken Office ile ilgili tüm uygulamaları ve aynı uygulamanın diğer örneklerini kapatmanız önerilir.
3. Visual Basic for Applications (VBA) bilgisayarınızda yüklü değil.
• VBA yüklü değilse, VBA makrolarına iliştirilmiş güvenlik sertifikaları kabul edilemez. Bu nedenle, gerekli makro yorumlayıcı sistemde yüklü olmadığından, çalıştırılmak istenen VBA makroları, güvenlik sertifikası iliştirilmiş olsalar da, çalıştırılamazlar. Bu hataya neden olabilecek iki senaryo vardır:
• Yöneticiniz VBA'yı yüklememeyi seçmiştir
• Çalıştırdığınız Office sürümü varsayılan olarak VBA'yı yüklemez
• VBA'yı yüklenebilir özellik olarak sağlamayan bir Office örneği çalıştırıyorsanız, Office sürümünüzü VBA makroları çalıştıracak şekilde yükseltmeniz gerekir.
4. Güvenlik sertifikası geçersiz - (bu olduğunda, Etkinleştir düğmesini seçemezsiniz).
• Bu sertifika artık güvenilir değildir, çıkaran yetkili tarafından iptal edilmiştir veya hasarlıdır. Bu sertifikanın sisteminiz tarafından artık geçerli olarak tanınmamasının, araştırmanız gerektiren birkaç nedeni olabilir. Geçersiz sertifika içeren makrolara güvenmemeniz ve bunları çalıştırmamanız önerilir.

Excel Vers. ve Dili
Excel 2003, 2007, 2010 (TR)
Menüden; Araçlar-Seçenekler->Güvenlik->Makro Güvenliği->Güvelik Düzeyi ...

Burada, "Çok Yüksek" ve "Yüksek" harici istediğinizi işaretleyin ("Orta" öneririm") Dosyanızı -açıksa kapatıp- yeniden açın ...

Excel Vers. ve Dili
2003
Çok teşekkürler. Ama bu kez de makro bulunamadı mesajı veriyor. Bir de her seferinde makroları etkinleştirmek için soruyor :(

Kemal Demir

Özel Üye
Office 2007 versiyonu mu kullanıyorsunuz.Eğer oyle ise dosyanızı kaydederken(Makroları kaydetmesi açısından) *.xltm dosyası olarak kaydediniz.

NOT:Bu dediklerim Office 2007 versiyonu içindir.