Selamlar
Bu konuyla ilgili şöyle bir sorum olacak;
Bir butona basınca sadece o sayfadaki tüm işlemleri askıya alabilirmiyiz. İşlem derken, hücrelerde fonksiyonlarla hazırlanmış formüller dahil.
Sn. mehmett
Teşekkür ederim.
Yalnız ben bir şey daha sormak istiyorum. (Aslında denemeden soruyorum."Dene, gör" diyeceksiniz ama Excelde belli prosedür var, onun için bilginize başvuruyorum).
* Benim esas sorunum, her veri girişimde boş olan satırlardaki formüller devreye girdiğinden dolayı, dosya ebatlarının çok büyümesi ve sistemin yavaş çalışması. Bu "hesapla", " hesaplama " butonları benim yükümü hafifletecek mi?
** Eğer hafifletirse "Hesapla" makrosuna nasıl bir ilave yapmamız gerekir ki ,tekrar pasif duruma geçsin. ( O zaman tek buton yeterli olur kanatindeyim.)
*** Ve Hücre seçme olayını nasıl yapabilirim (Mesela "A:F" arası her zaman aktif, "G" hücresinden sonrakileri "pasif et, butona basınca hesapla" gibi)
Sevgilerle
Sizlere daha iyi bir deneyim sunabilmek icin sitemizde çerez konumlandırmaktayız, web sitemizi kullanmaya devam ettiğinizde çerezler ile toplanan kişisel verileriniz Veri Politikamız / Bilgilendirmelerimizde belirtilen amaçlar ve yöntemlerle mevzuatına uygun olarak kullanılacaktır.