Makro ihtiyacı : Önceki Gün, Sonraki Gün Filtreleri

Excel Vers. ve Dili
2013 Professional Plus Türkçe
Merhaba arkadaşlar, tablolarla ve özellikle tarih içeren tablolarla çalışanlar için önemli bir ihtiyaç olacağını düşündüğüm bir ricam olacak ustalardan.

Excelin tarih filtresinde pek çok seçenek var. Ancak bana göre iki önemli seçenek atlanmış. Önceki gün ve sonraki gün. Buna dair bir makro yazılabilir mi acaba?

Örneğin ben 10 haziran tarihini filtreledim. "Önceki gün"e bastığımda 9 haziran filtrelensin (ben makroları yukarda düğme ile kullanıyorum :hihoho:).

Aslolan, bunu açılan tarih filtresinin içine gömmek ama sanırım bu imkansız.

Necdet

Moderatör
Yönetici
Excel Vers. ve Dili
Ofis 365 Türkçe
Merhaba arkadaşlar, tablolarla ve özellikle tarih içeren tablolarla çalışanlar için önemli bir ihtiyaç olacağını düşündüğüm bir ricam olacak ustalardan.

Excelin tarih filtresinde pek çok seçenek var. Ancak bana göre iki önemli seçenek atlanmış. Önceki gün ve sonraki gün. Buna dair bir makro yazılabilir mi acaba?

Örneğin ben 10 haziran tarihini filtreledim. "Önceki gün"e bastığımda 9 haziran filtrelensin (ben makroları yukarda düğme ile kullanıyorum :hihoho:).

Aslolan, bunu açılan tarih filtresinin içine gömmek ama sanırım bu imkansız.
Merhaba,

Bu dediklerinizden daha fazlası 2010 sürümünde var zaten.
Süzme menüsünü iyi inceleyiniz.

Excel Vers. ve Dili
Çok iyi inceledim, yine inceledim. Benim istediğim şekilde yok maalesef.:???:

Benim istediğim tam olarak şu, diyelim geçmişte bir tarihi süzdüm, 12 Mayıs 2013. Bu tarihin bir gün sonrasını (13) ve bir gün öncesini (11) kısayolla süzmek istiyorum.

Korhan Ayhan

Administrator
Yönetici
Admin
Excel Vers. ve Dili
Microsoft 365 Tr-En 64 Bit
Merhaba,

Exceldeki eksiklikleri makro kullanarak giderebilirsiniz.

Ekteki örnek dosyayı inceleyin.

Ekli dosyalar

Excel Vers. ve Dili
Merhaba,

Exceldeki eksiklikleri makro kullanarak giderebilirsiniz.

Ekteki örnek dosyayı inceleyin.
Emeğiniz için teşekkürler. Sanırım ben tam anlatamadım o yüzden biraz uzun bir yol olmuş. Ben ilk süzme işlemini normal şekilde yaptıktan sonra, bir düğme ile önceki günü, başka bir düğme ile sonraki günü filtrelemek istiyorum.

Buradaki mantık şu olabilir belki, tarih başlığının altındaki ilk hücreyi oku, dolu ise bir önceki günü ("hücre-1" tabiiki :mrgreen:) filtrele, boşsa eylemsiz.

Ekli dosyalar