Makro ile arama ve listeleme

Excel Vers. ve Dili
2003
Arkadaşlar bir önceki gönderdiğim makro tanımlama adlı mesajımı yeniliyor, ek dosyada düzgün tanım yapmadığım dosyayı yeniden ekliyorum ve makro atama konusunda yardımlarınızı bekliyorum. Saygılar.

Excel Vers. ve Dili
2003
Sevgili kardeşim evela bu anlayışına karşı nasıl mutlu ve mahcup oldum bilemezsin. Anlayışından ve fedakarlığından dolayı teşekkür ediyorum. Benim istediğim ürün ararken aradığım kelimeyi içeren tüm ürünleri listelemesini istiyorum. Mesela "kalem" diye ürün arama kutusuna yazınca - kurşun kalem, dolma kalem... vs liste vermesini ve benim buradan seçim yapmamı sağlayacak bir uygulama istiyorum. Birde bu arama listesini fare yardımı ile aşağı yukarı eğer mümkünse kaydırıp seçim yapmak istiyorum. Birde gelen listeden ürünü seçince excel de listelerin olduğu bölümde aktif olmasınıistiyorum. Saygılar başarılar.

Son düzenleme:
Excel Vers. ve Dili
2003 excel visual basic
buyrun

revize edilmiş hali ektedir...
not >
arama yaparken illa tam yazman gerekmiyor mesela kalem yerine kal yazsanda çıkacaktır :mrgreen:

Excel Vers. ve Dili
2003
üstadım ürün listesinin çıktığı bölümde "alış fiyatı satış fiyatı kdvli satış " bölümlerini istemiyorum sadece ürün ismini versin yeter. Birde bu aktarım sayfası ne işe yarıyor onu anlayamadım. Son bir yardım edebilirsen sevinirimsaygılar

Son düzenleme:
Excel Vers. ve Dili
2003 excel visual basic
buyrun

arkadaşım istediğin dosya ektedir.aktarım sayfası da senin aradığın verileri kendi sayfasından kopyalayıp (tam olarak kopyalama denemez) aktarım sayfasında görüntü oluşturuyor...:)

Excel Vers. ve Dili
2003
Kardeşim bu yanlış bilgi giriyor fiyat bölümlerine tam fiyatını girmiyor. yukarı yuvarlıyor veya virgülü kaydırıyor buda işimi zorlaştırıyor rica etsem son bi bakabilirmisin. Sanırım anlatabildim listede ne yazdıysam onu istiyorum arama yapınca çıkan fiyat listeleri bölümünde saygılar başarılar kolay gelsin.

Excel Vers. ve Dili
2003 excel visual basic
arkadaşım

bende hiçbir sorun yok senin demek istediğin fiyatları girerken 3.285'i 3 olarak görmesimi?

Excel Vers. ve Dili
2003
evet bir o birde fiyatların küsüratını fazla yazması

Excel Vers. ve Dili
2003
yanlış sonuç

sevgili Emre ortaya çıkan yanlışı ekteki dosyada sunuyorum tekrar inceleme imkanın varmı acaba?

Excel Vers. ve Dili
2003 excel visual basic
sorun

arkadaşım değerlerde herhangi bir sorun bulamadım ben de sorunsuz çalışıyor ama yine de bir bakayım...

Excel Vers. ve Dili
2003 excel visual basic
ek

arkadaşım eki inceler misin seçilirken sayfadan da seçiliyor...

zafer

Super Moderator
Yönetici
Excel Vers. ve Dili
OFFICE 2003 TÜRKÇE
OFFICE 2010 TÜRKÇE
Merhaba

Sayın Şahin aynı konuya ait mesajlarınızı birleştirdim.
Lütfen konu ile ilgili sorularınızı ayrı mesaj başlığı açmadan aynı konu üzerinde sorunuz.

Excel Vers. ve Dili
2003
Üstadım farklı veri giriyor virgülü kaldırıyor 12,5 ifadesini 125,00 olarak giriyor hata nerede acaba.

Excel Vers. ve Dili
2003 excel visual basic
son hali

arkadaşım son hali ektedir sorun ne bende anlayamadım doğrusu :dusun:

Excel Vers. ve Dili
2003
Sevgili kardeşim emre bunun bir çözüm yolu yokmu sadece fiyat kutucuğunda ne yazıyorsa onu yazsın istiyorum okadar .Başka küsürat felan olmasına gerek yok. Bir hatamı var kodlarda kardeşim ben anlamıyorum son bir inceleme istirham ediyorum kardeşim saygılar ...

Excel Vers. ve Dili
2003
Valla kardeşim hakkını helal et bu kadar uğraş verdin hiç tanımadığın birisinin bir uygulamsı için. Bu güzel platformda böylesi güzel insanların olması beni mutlu etti doğrusu bu ek yine hatalı anlamadım neden ama hayırlısı böyle kullanırım artık düzelmiyor galiba saygılar başarılar.