Makro ile Grafikle eğri çizdirmek ve eğri denklemleri

Excel Vers. ve Dili
excel 2003 english
Merhaba arkadaşlar;
Öncelikle makrodan hiç anlamayan bana makro öğretmeye başlayan sitenin, emekçilerine teşekkürler.

Sorum şu:
Elimde örnek olarak a1:ax ve b1:bx sütunlarında veriler(sayı) var. buradaki "x" değerleri girilecek veri sayısının değişken olduğunu gösteriyor. yani her zaman farklı sayıda veri girecez. öncelikle bu verilere "dağılım grafiği" çizdirecem.
Bu grafikten eğri uydurma (trendline) ile (polinom) 2. 3. ve 4. derecelerden grafikler oluşturacam ve bu grafiklerin regresyon katsayılarını, elde edilen eğri denklemlerini görmem gerekiyor.
Bu kısımdan sonra ise ki asıl önemli nokta burası;
grafikten elde edilen regresyon katsayılarını ve eğri denklemlerini excel içerisinde kullanmam gerekiyor.
diyelim eğri denklemini ve regresyon katsayısını grafik üzerinde gösterildiği biçimiyle elde ettik. bu denklem ve katsayıyı alıp excel içerisinde kullanmak için bir makro mevcut mu? ya da bunun başka bir yolu var mı?
sadece 2. dereceden denklem için matematiksel formüllerle bu sorum çözülüyor. fakat burada amaç tüm eğrileri karşılaştırıp "en uygununu" bulmak.

şimdiden yardımlarınız için teşekkürler.

Excel Vers. ve Dili
excel 2003 english
Sayın fpc;
Hazırladığınız çalışma için çok teşekkürler. Çok işime yarayacak.
Saygıyla...

Excel Vers. ve Dili
ms office 2003 tr
merhabalar,
exelde halledemediğim bir sorunum var yardımcı olursanız çok sevinirim. Çizdiğim logritmik bir grafikteki eğrilerin x=...noktasındakı değerlerinin y ekseninde aldığı değerlere ulaşmaya çalışıyorum. ve bu değerleri başka bir grafikte kaynak değerleri olark kullanacağım, yanı sadece formulize edilmiş hallerinden faydalanamıyorum. Bana y ekseninde karşılığı olan noktalar gerekiyor. benım bılgım çok yetersiz kalıyor.
şimdiden teşekkür ediyorum

(Ben elimdeki 4 test sonucunu 10000 e kadar extrapole ederek büyüttüm. bana çizdiğim 6 logaritmik eğrinin x=10000 noktasında y eksenını kestikleri noktalar gerekiyor)

burak..