makro ile internete bağlanma

Excel Vers. ve Dili
Office 2007 Tr
Altın Üyelik Bitiş Tarihi
31/03/2022
merhaba arkadaşlar.
bir sorum olacak sizlere:
Makro ile Ağda internet bağlantısı olan başka bir makinennin Explore.exe'sine bağlanabilirmiyiz.Eğer mümkün ise komut nasıl olmalı.şimdiden teşekür ederim

Levent Menteşoğlu

Administrator
Yönetici
Admin
Excel Vers. ve Dili
Excel 2010-32 bit-Türkçe
Excel 365 -32 bit-Türkçe
Bundan amacınız kendi bilgisayarınız internete kapalıyken internete açık bir başka bilgisayardan bağlanmak ise yapabileceğinizi sanmıyorum. Ayrıca eğer cevabı varsa bile paylaşılmaması gereken bir konu.

Excel Vers. ve Dili
Office 2007 Tr
Altın Üyelik Bitiş Tarihi
31/03/2022
cevap

benim bilgisayarda internet yok Levent Bey.Arkadaşın bilgisayarının Explore.exe'yi makro ile çalıştırmak istiyorum.ayrıca neresi sakıncalı bu işin anlamadım?????

Levent Menteşoğlu

Administrator
Yönetici
Admin
Excel Vers. ve Dili
Excel 2010-32 bit-Türkçe
Excel 365 -32 bit-Türkçe
............ayrıca neresi sakıncalı bu işin anlamadım?????
Sn metinavci23

Ağ bağlantısı olan bir işyerinde ağ yöneticisi bazı bilgisayarların internete çıkışına yasak koymuş olabilir, işte verilecek cevaplar illegal olarak internete bağlanmaya yönelik olarak kullanılabilir. Benim sakıncadan kasdettiğim budur. Yazdıklarım doğrudan size yönelik değildir genel düşüncemi anlatmak istedim.

Excel Vers. ve Dili
2003 excel visual basic
merhaba arkadaşlar.
bir sorum olacak sizlere:
Makro ile Ağda internet bağlantısı olan başka bir makinennin Explore.exe'sine bağlanabilirmiyiz.Eğer mümkün ise komut nasıl olmalı.şimdiden teşekür ederim
sn metinavci23 öncelikle Explore.exe değil iexplore.exe dosyası çalıştırılarak internet tarayıcı çalışır.başka bir bilgisayardaki .exe uzantılı dosyalar çalıştırılabilmesi için uzak masaüstü komutunun aktif (inaktif olmaması) gerekir.ayrıca sistem admininiz sizin pc'nizi domain'e sokmuşsa sn leventm hocamızın da dediği gibi yardım edilirse bir nevi kural dışı yardım edilmiş olur.yok eğer sadece sizin pc'nizde sorun varsa o zaman sistem admininize danışın.iyi çalışmalar...