makro ile kopyalama-yapıstırma

merhaba; visual basic bilmedigimiz icin karsımıza cıkan en ufak isde ezberimiz bozuluyor, sonra sizlere sevap fırsatı doguyor :)

G2 hucresinde bir tarih var, bu tarihi data sayfasında b sutununda Z. satırdan O. satıra kadar kopyalayacagız.

X = Range("G2").Value 'tarihi kopyaladık
Y = [J15-4]

Sheets("Data").Select

Z= [K1] 'tarihi kopyalamaya baslayacagımız satırın sayısı
O = [K1 + Y] 'tarihi kopyalamaya baslayacagımız satırın sonu

Range(Cells(Z, "B"), Cells(O, "B")).Select
Selection.Value = X

simdiden tesekkurler..

Necdet

Moderatör
Yönetici
Excel Vers. ve Dili
Ofis 365 Türkçe
Merhaba,

Tam olarak ne yapmak istediğinizi anlamadım ama örnek olması açısından aşağıdaki kodları deneyiniz, inceleyiniz.

Kod:
Sub kopyala()
Sheets("Sayfa1").[G2].Copy Sheets("data").Range("A5:E8")
End Sub

soruyu soyle sorsam daha yerinde, Z ve O ayrı ayrı olmak uzere data isimli sayfada bir hucrede =(MAK((BAĞ_DEĞ_DOLU_SAY(E : E)))) formulu ile belirlenen degisken iki tane sayı.

X ise sayfa1 de bir tarih.

bu degiskenlere gore data sayfasında b sutununda Z ve O ya tekabul eden sayılı satırlar arasına X diye tanımladıgım tarihi yazdırmak istiyorum. asagıdaki gibi;

Range(Cells(Z, "B"), Cells(O, "B")).Select
Selection.Value = X

Necdet

Moderatör
Yönetici
Excel Vers. ve Dili
Ofis 365 Türkçe
Soruyu formülüze etmeden anlatmaya çalışsanız nasıl olur?

Örneğin Sayfa1 deki A bilmem ne hücresini Data sayfasındaki E sütunun en son satırına aktarmak istiyorum gibi.

ben en iyisi dosyamı ekleyeyim, siz bana oyle yardımcı oluverin.

dosyada ki ilk sayfaya sirketimize ait musterilere beton goturen aracların irsaliyelerini ve bilgilerini kaydettigimiz bir sayfa var. bu sayfa gunluk isleniyor.

bilgiler girildikten sonra "gun sonu" butonuna basılıp ilk sayfadaki bilgiler ikinci sayfada depolanıyor. ve ilk sayfa yazdırılıyor. sonrada kapatılırken ilk sayfanın temizlenip temizlenmeyecegi soruluyor.

yazdırılasıya kadar olacak kısmı hazır. simdi bir kaldı yazdırması ancak, yaptıgım kısmı cok gereksiz olarak uzattıgımı dusunuyorum. birde siz goz atarsanız buyuk iyiliginiz dokunur..