Makro Ile Liste Yapma

Excel Vers. ve Dili
2003 offıce turkçe
Stok Progrmi Hazirladim
Ama Bir Sheet Deki Stok Listesi Yaptim Digerindede GirŞ Ve ÇikiŞlar Var Stoklarin Stoklari Ust Satirda List Box Olarak Alayim ÜrÜn İsİmlerİnİ Ordan SeÇeyİm İstİyorum ÖrneĞİm Ekte

Ama her satırda seçmek istiyorum

Son düzenleme:
Excel Vers. ve Dili
2003 offıce turkçe
neyazııkkı şöyle

yani
stok adı
c yazınca lıste çıksın seçeyim
d yazınca liste çıksın seçeyim

yani her satırda çıksın istiyorum

ticari yazılımlarda vardır ya irsaliye keserken stok seçme kısmı öyle gibi birşey

Excel Vers. ve Dili
2003 excel visual basic
combobox

arkadaşım sen yazıldığı anda gösterilmesini istiyorsun değil mi eğer öyleyse örnek ektedir...

Excel Vers. ve Dili
2003 offıce turkçe
sagol eline saglık ya aynen peki

bunu nasıl yaptın bende bılsem olurmu?

ellerine saglık ya

Korhan Ayhan

Administrator
Yönetici
Admin
Excel Vers. ve Dili
Microsoft 365 Tr-En 64 Bit
Selamlar,

Alternatif olarak ekteki örneği incelermisiniz. Umarım faydası olur.

Excel Vers. ve Dili
2003 offıce turkçe
ÇÇoook MÜkemmmerl Örnekler

Sagolun ArkkadaŞlar Aynen İkİ Örnekde Olur Ama Bunu Nasil Yaptiniz Hani Ben Belki Carİ Falanda Ekliycem Ya Bitince De Sizinle PaylaŞinca Bari BirŞeyler OgrenmiŞ Olayim Bu Son Iki Ornegin Nasil Yapildigini Ogrensem Olurmu LÜttttfennn?

Excel Vers. ve Dili
2003 excel visual basic
combobox

arkadaşım araç çubuklarından denetim araç kutusunu seçip oradan karma kutuyu işaretleyip sayfa üzerine çizersen yapmış olduğum örneğimle karşılaştırınca öğrenebilirsin...

Excel Vers. ve Dili
2003 offıce turkçe
cost ve emre sagolun ıkısıde çok uygun teşekkürler

bana bunlar ben nasıl yaparım bırde soylersenız varya acayip olacak çoookk mınnettarım dostlar ıyı varsın excel.web.tr.

Excel Vers. ve Dili
2003 offıce turkçe
çizdim ama senın usste çıkan şekil bende olmuyor dumduz bır şey oldu

yanı ben çizdim dümdüz listeyi almadı yanı sıırasıyla anlata bılırsen sana zor olmıycaksa

Excel Vers. ve Dili
2003 excel visual basic
listfillrange

arkadaşım zaten çizince kendisi almıyo :mrgreen: ilk önce çizeceksin sonra sağ click özellikler den listfillrange olayına ilgili hücre adreslerini yazarsan alır ve veriler başka sayfada ise adresin başına "sayfaismi!" şeklinde yazman gerekir...
(bunların hepsi tasarım modunda gerçekleşebilir...)

Excel Vers. ve Dili
2003 / Türkçe
Arkadaşlar sayenizde excel öğrenmeye yeni yeni başladım teşekkür ederim. Hassasiyetiniz için yeni başlık açmadım. Emrexcel ve cost_cotrol rumuzlu arkadaşımızın örneklerinden bende faydalandım. Soruma gelince; arkadaşlarının yardımlarıyla ve sizin örneklerinizle öğrendiğim veri doğrulama ve düşey ara fonksiyonunuyla siparişi istenilen ürünün -tools sayfasında belirlenmiş- seçimi yapılınca form sayfasında b sütununa kodunu getirtmeyi başardım. -Hatta ismini hatırlamadığım bir arkadaşını yardımıyla "yok!" yazısınıda sildim, onada teşekkürü borç bilirim.- Ama çalışma arkadaşım bunun bir işe yaramayacağını söyleyince umudunu yitirmeyip forumdan bana uygun birşeyler aramaya başladım. Emrexcel daha önceki yaptığı listboxdan seç listbox a yazdır makrosunu kullanmak istedim ama beceremedim. Onun yerine Combobox'a değerlerini girdim. Ama bir türlü combobox da seçtiğim malzemenin belirli bir sutundaki hücrelere teker teker grşini yapamadım. bunun kod sayfasında her hücre için ayrı combobox gibi birşeyde bana mantıklı gelmedi. Bu konuyla ilgili bana yardımcı olabilirseniz sevinirim.

Excel Vers. ve Dili
2003 offıce turkçe
yapamadım yokudur sıralı şema palın yav

ben sana ekte yolluyorum bak formumu

Excel Vers. ve Dili
2003 offıce turkçe
Merhaba Cevap Lazimmm

Merhaba DÜn Bana Yardimci Olan ArkadaŞlar
Ben Zaten Yapmayi Bilsem Yazmam B Uraya

Sizden Nasil Yaptiginizi Sirasiyla Ogrenemezssem Nasil ÇÖzÜm Bulucam Bu Makro İŞİne

Şurya Gir Lliste Gor Falan Gibi Degil Yardim Edecekseniz Ogrenmemize Yapilan İŞlem Sirasini Verirseniz Bizde Yapariz Yeniler

Şİmdİ DÜnkÜ Ornegi Yollayan 2 ArkadaŞimdan Rica Ediyorum Bana Nasil Yapildigini Sirali Yazarmisiniz
Lutfen

Excel Vers. ve Dili
office 2003 tr
ewet arkadaşlar bir sıralama yani elma armut gibi anlatırsanız bizlerde balık tutmayı öğrenebiliriz :)

Excel Vers. ve Dili
2003 excel visual basic
combobox örneği

arkadaşlar ekte basit bir örnek vardır resimli biçimde incelerseniz gerekli işlemleri yapabiliceksiniz
1- Boş bir çalışma sayfası açınız
2- Araç çubuklarının yanında boş bir alana sağ tıklayınız (Resim 1)
3- Bu listeden "Denetim Araç Kutusu" nu tıklayınız (Resim 1)
4- Yeni bir araç çubuğu meydana gelecektir buradan "Karma Kutu" yu tıklayoruz (Resim 2)
5- Mouse imleci "+" şeklini alacaktır.Buradan istediğiniz bir alana çizim yapıyoruz. (Resim 3)
6- Çizdikten sonra bu nesnenin üzerine gelip sağ klik yapıyoruz.Özellikleri tıklıyoruz.(Resim 4)
7- Daha sonra bu nesneye ait özellikler penceresi açılacaktır (properties) (Resim 5)
8- Buradan List Fill Range olayını buluyoruz (Resim 5)
9- List Fill Range olayını bulduktan sonra istediğimiz hücre aralığını belirtiyoruz sayfa ismini unutmuyoruz... (Resim 6)
10- Tasarım modundan çıkıyoruz (Resim 7)
11- Son olarak yaptığımız combobox'a tıklıyoruz ve eserimizi görüyoruz... (Resim 8)
arkadaşlar resimler zipin içindedir uygulamalı inceleyiniz...
:mrgreen: :) :hey: :hihoho: :icelim: :arkadas:

Excel Vers. ve Dili
2003
makromu geliştirmek istiyorum

gönderdiğim makroda G1 hücresine koyduğum combobox (tam olarak beceremedim.sayfa ismini giremedim)listelenecek değerlerde seçtiğim firmanın ismine tıkladımmı onun sayfasına gitmek istiyorum.H1 hücresindeki düzenle makrosu çalışıyor ve g sutunundaki firma adlarına göre sayfa açıyor.ileride çok firma adı gireceğimden onlara açılan sayfaları kolay bulmak istiyorum.yardımcı olursanız sevinirim

Excel Vers. ve Dili
2003 excel visual basic
sayfa isimleri

arkadaşım bu kolay bi olay fakat sayfa isimlerini nereden alıyor bu bilgiyi verebilirsen sorununu çözebiliriz...