makro ile şifre koyma

Excel Vers. ve Dili
Office 2013 türkçe
Altın Üyelik Bitiş Tarihi
07-03-2024
Merhaba arkadaşlar;
Excelde sayfama değişiklik yapılmaması gereken yerlere veri->veri doğrulama kısmından şifre koyabiliriyorum. Ama bu şifreleri excel sayfanın sekmesinde kod görüntüleden şifre kırma ile şifreyi kırabiliyor. Makro ile şifre koyabilirmiyim ve bu şifreyi yazmadan sayfamdaki gerekli yerlerdeki değişliklerin yapılmaması istiyorum.

Sanırım sorunumu anlatabildim. Yardımcı olacak arkadaşlara şimdiden teşekkürler.

ThaLees

Altın Üye
Excel Vers. ve Dili
2016 Türkce 64bit
09-05-2025
Merhabalar
Veri doğrulama kısmında nasıl şifre koyuluyor bilmiyorum lakin benim 'sayfada benim izin verdiğim hücreler haricinde değişiklik yapılmaması' için kullandığım yöntem şu şekilde :
* değişikliğe izin vereceğim hücrelerde sağ tık (özellikler sekmesi) oradan "hücreleri biçimlendir". üstte en sağda "koruma" var. Oradan izin vereceğimiz hücrelerde "kilitli" tikini kaldırıyorum.
* Altta sayfa adının üzerine sağ tık oradan "sayfayı koru" deyip şifre koyuyorum.

Bilemedim işinizi görür mü ama bana faydası oluyor. Altta açıklama için resimde ekledim. Umarım yardımcı olmuştur.

Excel Vers. ve Dili
Office 2013 türkçe
07-03-2024
Merhaba İlginize teşekkürler.
Aynen bunu yapıyorum ama excel şifre kırıcılar ile bu sayfadaki şifreler kırılabiliyor. Benim istediğim ise bunu işlemi yaptıktan sonra " kodları görüntüle " kısmının gizlenmesi yani şifre kırıcıyı gizlemek.Buda bildiğim kadarıyla makro formülü ile gizleniyor. Yani bu kısma girdiğinde makro şifresini istesin ve şifreyi bilmeyen bunu değiştiremesin.

Saygılarımla

213231

ThaLees

Altın Üye
Excel Vers. ve Dili
2016 Türkce 64bit
09-05-2025
Forumda şu şekilde açılmış konu daha önce. Orada kod verilmiş ve en altta deneyen arkadaş olumlu dönüş yapmış.

ayrıca webte de şu şekilde bir sayfa var konu hakkında

Excel Vers. ve Dili
Office 2013 türkçe
07-03-2024
Merhaba Thalees
Size yaptığım dosyamı göndersem özel emailinden bana yardımcı olabilirmisiniz.

ThaLees

Altın Üye
Excel Vers. ve Dili
2016 Türkce 64bit
09-05-2025
Merhaba Thalees
Amacım daha önce denenen ve başarılı olan formülleri size göstermekti.
Bence dosyayı dosya.tc ye yukle buraya lınkı at. bende excel ve vba konusunda cok ıyı değilimdir. Bu sayede belki konuya hakim birisi yardımcı olabilir. bende indirir denerim.

ThaLees

Altın Üye
Excel Vers. ve Dili
2016 Türkce 64bit
09-05-2025
Merhaba Thalees
Edit : Daha önce paylaştığım aşağıdaki linki denedim ve oldu. çok basit yöntemle makro kod vba uğraşmadan kod şifre koymuş ki eminim yapabilirsin.
Umarım işini görür