Makro ile veri aktarımı

Merhabalar Arkadaşlar, sizlerden bir ricam olacak. İzin Dağılımı ve İzin Dağılımı-1 sayfalarındaki 01.01.2009 ve 31.01.2010 tarihleri arasındaki personellerin kullanmış olduğu izinlerin, aylık olarak (örneğin : 01.01.2009-31.01.2009 tarihleri arasındaki kullanılan izinlerin) toplamını liste adlı sayfaya adı soyadı ve iki tarih arasındaki izin toplamını otomatik olarak makro ile alta örnekte görüldüğü gibi atması mümkünmüdür.

Ekli dosyalar

Arkadaşlar yardım edecek yokmu.
Sub süz()
[a2:ıu2].AutoFilter Field:=1, Criteria1:=">=" & CLng([a2]), Criteria2:="<=" & CLng([b2])
End Sub
Sub tümü()
[a2:ıu2].AutoFilter Field:=1
End Sub
Yukarıda yazılı makro ile verileri süzebiliyorum, süzdüğüm verileri alt toplam formülü ile ay içerisine kaç gün kullandıklarını tespit ediyorum. O sayfanın çıktısını alıp tekrar elle liste adlı forma elle girmem gerekiyor. Hastanemizde 350 adet personel bulunmakta buda uzun bir zaman almaktadır. Mümkünse bu makroya ilave yapılıp veya başka bir makro ile verilen tarihler arasında (01.01.2009-31.01.2009, 01.02.2009-28.02.2009 tarihleri arası gibi.) süzülen verilerin ( izin dağılımı ve izin dağılımı-1 sayfalarındaki) liste adlı sayfaya listelenmesi mümkünmüdür. Yardımlarınızı bekliyorum. Şimdiden herkese teşekkür ederim.

dEdE

Destek Ekibi
Destek Ekibi
Excel Vers. ve Dili
Ofis 2013 TR 64 Bit
Merhaba,
Ekteki dosyayı inceleyiniz.
Dosyanızdaki biçimlendirmeleri yanlışlıkla sildim. Siz kodları alıp orjinal dosyanıza ekleyebilirsiniz.
Ünye'ye selamlar. Ünye diye tahmin ettim :)

Ekli dosyalar

Teşekkür ederim.Ünyedir doğru. Aleykümselam. Fakat bazı eksiklikleri var. Sadece İzin Dağılımı sayfasındaki verileri atıyor. Diğer İzin Dağılımı-1 sayfasındaki verileri de bu makronun içine dahil edip aynı "liste" adlı sayfaya iki sayfadaki verilerle birlikte toıplu olarak alt alta atması mümkünmüdür. Şimdiden teşekkürler.

Özür dileyerek lafıma girmek istiyorum. Bu sorunları uğraşmama rağmen bir türlü aşamadım, yardımlarınızı bekliyorum. 1. olarak süz makrosu ile verileri süzdüğüm zaman alt toplam formülünün olduğu olan izin dağılımı-1 nin D426, E426 ile izin dağılımı D427, E427 gibi devam eden sütunları göremiyorum, saklı kalıyor, görmem mümkünmüdür. 2. olarak o ay için izin kullanmayan personelleri izin günlerini '0' atıyor, mümkünse boş gösterebilirmi.(Personelin adını atacak, izni yok ise boş gösterecek. 3. olarak izin dağılımı sayfası izin dağılılı sayfasında bir satır fazla (427,426) ikisini eşitlediğim zaman makro hata veriyor. Son olarak süz makrosu yapmadan bu makroyuda aktar makrosunun içine katarak mümkünse tüm işlemlerin tek makro ile yapılması mümkünmüdür.

Ekli dosyalar

dEdE

Destek Ekibi
Destek Ekibi
Excel Vers. ve Dili
Ofis 2013 TR 64 Bit
Merhaba,
Sorularınızı sırası ile yanıtlayalım.
1-427. satırdan itibaren aşağıya doğru yaklaşık 100 satır seçip bu satırları siliniz. Böylece 427. satırı görebilirsiniz. Bu satırlarda gereksiz veriler var ve excel en son boş satıra gidiyor.
2-Excel menüsünden Araclar/seçenekler/Görünüm/pencere seçenekleri. Burada Sıfır değerinin onayını kaldır.
3. Modül2 içinde iki tane 426 sayısı var, bunları 427 yap. Tabi sayfadaki satırlarıda 427. satır olarak düzenlemelisin.
Son olarak süz makrosunun
Kod:
[a2:ıu2].AutoFilter Field:=1, Criteria1:=">=" & CLng([A2]), Criteria2:="<=" & CLng([b2])
satırını aktar makrosunun dim ile başlayan satırının altına kopyala.
Selamlar.