Makro ile verileri tarihe göre üst üste toplatma

Excel Vers. ve Dili
excel 2007 Türkçe
merhaba arkadaşlar ekteki dosyada kafakesimle ilgili bi program var sayfa 1 de sarı ile yazılı olan yerler aldığımız ebatlar mavi yerler ise alınan malzemeden çıkan adetleri ve m2 leri ben sayfa 1 den veri girdikçe atıyorum f sutunu 30 g sutunu 60 yani 30*60 h sutunu 120 yani 120 adet malzeme alınıyor m sutunundada bundan çıkan malzemeler var bu verileri girdikçe icmal sayfasındaki e 3 hücresine adet kısmı denk gelecek yani 1000 olacak fakat sıkıntı şu tarihleri aynı ise üst üste toplamayacak tarihler farklı ise üst üste toplayacak kısaca mantık olarak

eğer h sütünü 1000 ise ve a b c sutunundaki değerler aynı ise f ve g sutunundaki değer 30 30 ise icmal e6 sonuc 1000 sayfa 1 de tarihler farklı ise üstüne topla bu şekilde olacak

icmal sayfasında e3 den e 7 ye kadar yukardaki mantık aynen geçerli icmal sayfasında G,K,I,M,O,Q formülleri aynen dogru değerler aynen olacak oda makro ile olucak sayda 1 satır aralığı 700 e kadar maximum ve tarih sıralı karışık değil bilginize
şimdiden yardım eden herkese teşekkürler

Excel Vers. ve Dili
excel 2007 Türkçe
arkadaşlar sanırım işiniz odlugunuz icin bakamadanız veya ugrastıran biişde olabilir tyukardaki dosyada formülde olur illaha makro değil bilginize