Makro ile Ý karakterini İ 'ye çevir

Excel Vers. ve Dili
Ofis 2016
Altın Üyelik Bitiş Tarihi
20-02-2025
Merhaba arkadaşlar. Makro ile Ý karakterini İ 'ye çevir diye bir kod yazıyorum. İşlemi makroyu sihirbazdan yaparken gerçekleştiriyor. Ama makroyu çalıştırarak tekrarladığımda (yeni dosyada) yapmıyor. İlgili dosya ektedir. Dosyada bozuk olan karakterler var. Ve bu karakteri dönüştürdüğüm makro var. Ancak sihirbazı oluştururken yapılan karakter değişimi makroyu tekrar çalıştırınca olmuyor.

Ekli dosyalar

Excel Vers. ve Dili
İş PC: Excel 2003 English
Ev PC: Excel 2003 Turkish
Laptop:Excel 2007 Turkish
Bunu yapmak sanırım biraz zor olacak;
Çünki örnek olarak: HESAP LÝSTESÝ buradaki "Ý" karakteri visual basic içinde makroda "Y" olarak kayıtlı kalıyor. Bir daha makro çalıştığında da "Ý" buna değil normal "Y" harfine göre işlem yapıyor. Eğer makronun içine girip "Ý" bunu yapıştırırsanızda "?" olacaktır...

Sizin makronuz:
-------------------------------------------
Sub karakter()

Range("A1:F13").Select
Selection.Replace What:="Y", Replacement:="İ", LookAt:=xlPart, _
SearchOrder:=xlByRows, MatchCase:=True, SearchFormat:=False, _
ReplaceFormat:=False
Range("A1").Select
End Sub

Excel Vers. ve Dili
Office Excel®2007®TR
Aşağıdaki fontu WİNDOWS > Fonts klasörüne ekleyiniz.Daha sonra yazınızı seçip bu fontu uygulayınız.Bende bu şekilde sorun çözüldü.Bir dener misiniz ?

Ekli dosyalar

Excel Vers. ve Dili
Ofis 2016
20-02-2025
Sayın ozogretmen Allah sizden razı olsun, ne muradınız varsa versin. Çok çok ama çok teşekkür ederim. Allah size uzun ömür, bol kazançlı, huzurlu bir yaşam nasip etsin. Sağolsun, var olsun. Sağlıcakla kalın.

Excel Vers. ve Dili
Office Excel®2007®TR
Sayın ozogretmen Allah sizden razı olsun, ne muradınız varsa versin. Çok çok ama çok teşekkür ederim. Allah size uzun ömür, bol kazançlı, huzurlu bir yaşam nasip etsin. Sağolsun, var olsun. Sağlıcakla kalın.
Ne demek ! Rica ederim.Faydalı olabildimse ne mutlu bana.İyi çalışmalar.

Excel Vers. ve Dili
Ofis 2016
20-02-2025
Arkadaşlar belki başka ilgilenenlerin de işine yarar diye kendi bulduğum çözümü yazıyorum :

=YERİNEKOY(YERİNEKOY(YERİNEKOY(YERİNEKOY(YERİNEKOY(YERİNEKOY(B4;"Ý";"İ");"ý";"i");"Ð";"Ğ");"ð";"i");"Þ";"i");"þ";"i")

Excel Vers. ve Dili
Ofis 2016
20-02-2025
Bir de belirteyim sayın ozogretmen'in gosterdiği çözüm görüntüsel olarak çok güzel bir şekilde sorunu çözüyor. Yukarıdaki fonksiyon çözümü ile ise hücre içindeki değer değiştirilebiliyor.

Mahmut Kök

Özel Üye
Excel Vers. ve Dili
Excel 2007 - Türkçe
Bir seçenek de ben sunayım. Bazı işlemleri doğrudan doğruya yapamayınca dolaylı yollardan sonuca ulaşabiliriz. Buna bir örnek:

V. Basic eğer kod sayfasında bir karakteri tanımıyorsa, o zaman o karakteri sayfada bir hücrede veya form üzerinde bir metinkutusunda gösterip o şekilde aratırsanız çözüme ulaşabilirsiniz. Mesela aşağıdaki kodda, B1 hücresindeki karakteri bul ve İ ile değiştir diyoruz. Siz aranan karakteri yani Ý Ý karakterini B1 hücresine kopyalayıp yapıştırarak kodu çalıştırırsanız değişiklikler yapılacaktır.

Kod:
Sub karakter()
    Selection.Replace What:=[COLOR=red]Range("b1"),[/COLOR] Replacement:="İ", LookAt:=xlPart, _
    Range("A1").Select
End Sub

Excel Vers. ve Dili
İş PC: Excel 2003 English
Ev PC: Excel 2003 Turkish
Laptop:Excel 2007 Turkish
Bir seçenek de ben sunayım. Bazı işlemleri doğrudan doğruya yapamayınca dolaylı yollardan sonuca ulaşabiliriz. Buna bir örnek:

V. Basic eğer kod sayfasında bir karakteri tanımıyorsa, o zaman o karakteri sayfada bir hücrede veya form üzerinde bir metinkutusunda gösterip o şekilde aratırsanız çözüme ulaşabilirsiniz. Mesela aşağıdaki kodda, B1 hücresindeki karakteri bul ve İ ile değiştir diyoruz. Siz aranan karakteri yani Ý Ý karakterini B1 hücresine kopyalayıp yapıştırarak kodu çalıştırırsanız değişiklikler yapılacaktır.

Kod:
Sub karakter()
    Selection.Replace What:=[COLOR=red]Range("b1"),[/COLOR] Replacement:="İ", LookAt:=xlPart, _
    Range("A1").Select
End Sub

teşekkürler.. bana sorarsanızda çözün böyle birşey olmalı.. yüklenen fontun kalitesi bana göre vasat.. ayrıca o dosyayı baskasına yolladıgınızda karşı tarafa da al bu fontu kur denemez her zaman.. iyi çalışmalar