Makro yardımıyla Sorgulama

Excel Vers. ve Dili
excel 2003
istediğimiz verilere ulaşmak için bi sorgu yaptırabilmemiz gerekiyor. Sanırım makro kullanarak yapılabilir bişey bu. Forumları dunden beri kurcalıyorum ama konuya pek hakim olmadığımdan da bulamamış olabilirim.

Biraz daha açıklarsam belki daha kolay anlarsınız.

Mesela Sorguda, İli İstanbul seçince, İstanbula bağlı ilçeler, mesela ordan da Beyoğlunu seçince Taksim, Taksimi seçince Sıraselviler gibi bir dallanma gerekiyor.

Bizdeki formda 4 kolona bağlı 5. kolonu bulmamız gerekiyor. Yani ekdeki xls dosyasina gore,

İL
İLÇE
MAHALLE
KÖY

sorgulamasıyla Kütük Cilt No' ya ulasabilmeliyiz.

Aynı zamanda bu yeni yazdığımız makro ile, yeni veri girişlerini de burdan yapabilmeliyiz.

Yardımcı olursanız sevinirim, tesekkur ederim.

Excel Vers. ve Dili
2003 excel visual basic
kütük cilt no sorgulama

arkadaşım doğru anlamışmıyım sen kütük cilt no yu gireceksin arama yapılan numaranın il,ilçe,köy,semt gibi değerleri çıkacak değil mi...

Excel Vers. ve Dili
excel 2003
hayir tam tersi.

ilk satir ustunden konusuyorum.

once ili giricez, adana

ile bagli ilce, aladag

ilceye bagli mahalle, civanbey

mahalleye bagli koy, akoren

4 sorgu neticesinde kutuk cilt' i bulucaz.

Excel Vers. ve Dili
2003 excel visual basic
kusura bakmayın

arkadaşım kusura bakma henüz bakıyorum işlerim vardı meşguldüm senin cevabını hallettim fakat ufak tefek bir kaç sorun var halledip yolayacağım kardeşim kusura bakma...

Levent Menteşoğlu

Administrator
Yönetici
Admin
Excel Vers. ve Dili
Excel 2010-32 bit-Türkçe
Excel 365 -32 bit-Türkçe
Veri tabanınızın yapısı hakkında fikir sahibi olabilmek için daha çok veri içeren bir dosya eklermisiniz.

Excel Vers. ve Dili
excel 2003
tabi ekliyeyim, yalniz bu boyle uzayip gidiyor. hani 7 sutunlu ornek dosya, 32000 satira kadar gidiyor ayni sekilde. ekliyeyim mi yine de ?

Excel Vers. ve Dili
excel 2003
Sayin kombo tesekkur ederim, sagolun. eklediginiz dosyada tek satir var biliyosunuz, ben 32000 satirla calismak icin hangi komutu nasil degistirmeliyim ? tekrar tesekkur ederim.

Excel Vers. ve Dili
ofis xp 2002 turkçe
sn:lvntm sorgulama olayını user form üzerinde nasıl yapabiliriz.

benim bir sigorta dosyam var bu programı sizin ve excel.web.tr sayesinde hazırladım, amatör tabi, programımda iki tarih arasını sorgulama yapmak istiyorum siz bu dosyada sayfa üzerinde yapmışsınız fakat ben bunu user formda yapmak üzere değiştiremiyorum. yapmak istediğim textbox1 ve textbox2 içine yazdığım tarih aralığındaki verileri listbox ta göstermesi bu konuda bana yardımcı olursanız minnettar olacağım. teşekkürler

Necdet

Moderatör
Yönetici
Excel Vers. ve Dili
Ofis 365 Türkçe
Aklıma gelen ve yapabileceğim basit bir yöntem.

İl kolonuna çift tıklamayla o hücreden ili alır ve süzer.
Devam ederek ilçe sütununda çift tıklandığında ilgili hücre değerine göre süzer.
Böyle devamla son değere kadar gidilebilir.

Daha güzel ve etkin çözümler olabilir, bende bekliyorum.

Excel Vers. ve Dili
M.Office Excel 2003 Tr.
Vermiş olduğum linki incelerseniz, makro 50.000 satırdaki veriler ile çalışıyor. Arayacağınız veriyi VERİ sayfasında J2:p2 aralığındaki hücrelere yazın. Ve Rapor sayfasında sonuçlara bakın. Tek satır dediğiniz yer arama satırı... Herhangi birine veya hepsine veri girebilirsiniz. Mesela J2 hücresine ADANA yazın diğer hücreleri silin (K,L,M,N,O,P) rapor sayfasında sonucu gözlemleyin.

Levent Menteşoğlu

Administrator
Yönetici
Admin
Excel Vers. ve Dili
Excel 2010-32 bit-Türkçe
Excel 365 -32 bit-Türkçe
Bence enaz birkaç bin veri içeren bir dosya ekleyin. Ben sorunuzun sadece fonksiyonlarlada çözülebileceğini düşünüyorum, özelliklede veri doğrulama ile.

Not: VBA ile çözüm içinde Sn kombo'n un önerdiği linki incelemenizi öneririm.

Excel Vers. ve Dili
excel 2003
Tesekkur ederim kombo, zahmet ettiniz. Size de tesekkurler Necdet Bey.

Sayin Kombo bisey daha sormak istiyorum. Sorgu satiri buyuk kucuk harfe duyarli mi ? Duyarliysa bu problemi ortadan kaldirmanin yolu var midir ?

Levent Bey dediginiz gibi yukluyorum o halde, bahsettiginiz fonksiyonlar sanirim daha gecerli bir cozum olacaktir.

Tekrar tesekkur ederim zahmetlerinize.

Excel Vers. ve Dili
M.Office Excel 2003 Tr.
Filitre uygulasanız olmuyor mu?
Mesela Sorguda, İli İstanbul seçince, İstanbula bağlı ilçeler, mesela ordan da Beyoğlunu seçince Taksim, Taksimi seçince Sıraselviler gibi bir dallanma gerekiyor.
Tam filitre uygulamasından bahsediyorsunuz ya da ben hala ne anlatmak istediğinizi anlıyamadım gibi.

Excel Vers. ve Dili
2003 excel visual basic
dallanma şeklinde filtreleme

sn neoprostiv arkadaşım senin örneğini hazırladım fakat filtreleme sorunu çıktı excel'i sonlandırmak zorunda kalınca tüm yapılanlar puffff :) anlatılmak istenen şu bana göre :mrgreen:
1.adım - ilk olarak il seçilecek ve o ile ait ilçeler listelenecek
2.adım - daha sonra ilçe seçilip o ilçeye bağlı köyler listelenecek
3.adım - daha sonra köy seçilip o köye bağlı mahalle listelenecek ve son olarak da bu seçimlere bağlı olarak da "kütük sicil no" bulunacak anlamış mıyım en azından ben bu mantıkla yapmıştım :agla:

Excel Vers. ve Dili
2016-TÜRKÇE
sn.Necdet_Yesertener konuyu incelerken sizin verdiğiniz örnekteki çift tıklatarak süzme işlemini gördüm. ben yazı işlerinde çalıştığım için kayıtlı listelerden bu şekilde bir süzme işlemi çok işime yarar. nasıl yapıldığını anlatabilirmisiniz. teşekkürler.