Makro yu aktif olan hücrede çalıştırmak

udentr2002

Altın Üye
Excel Vers. ve Dili
iş yerinde Office 365
evde Office 365
Altın Üyelik Bitiş Tarihi
25-12-2029
merhaba arkadaşlar makro kaydet ile bir kod yarattım istediğim gibi çalışıyor ekli dosyada da göreceksiniz makro3 ün çalışma mantığı şu
B sayfasında 3. satırın bi alt satırına boş bir satır ekliyor sonra a3 den h3 e kadar kopyalayıp o eklediği satıra yani a4 den h4 e kadar aynı veriyi yapıştırıyor
sonra gelip M3 deki hücreyi F4 hücresine yapıştırıyor daha sonra M3 deki formülü eklediği yeni satırda yani M4 e kopyalıyor. Kodlar da şöyle
sub Makro(3)

Rows("4:4").Select
Selection.Insert Shift:=xlDown
Range("A3:H3").Select
Selection.Copy
Range("A4:H4").Select
ActiveSheet.Paste
Range("F4").Select
Application.CutCopyMode = False
ActiveCell.FormulaR1C1 = "=R[-1]C[7]"
Range("M3").Select
Selection.AutoFill Destination:=Range("M3:M4"), Type:=xlFillDefault
Range("M3:M4").Select
Range("L5").Select
End Sub

formu açıp değerleri girdiğinizde orda for each .... döngüsü ile textbox 6 ya yazılı olan sayfayı seçip textbox 1 deki kodu o sayfada bulup makroyu çalıştırıyor ve ardına tekrar aynı döngü ile textbox2'den textbox5 e kadar olan verileri actif hücreden sonra belirtilen stün sonrasına yapıştırıyor

benim sorunum şu ; ben o Makro3 'ü for each döngüsü ile textbox1 deki veriyi buldurup aktif hücre haline getiriyorum ya işte 3. satırdan itibaren değilde aktif hale gelen hücreye gelip bir alt satırına bir satır ekleyip ve aktif hücrenin a stünündan H stününa kadar veriyi kopyalayıp yeni eklediği satıra yapıştırması ve aktif hale getirdiği hhücrenin bulunduğu satırdaki M hücresini kopyalayıp yeni eklediği satırda F stününa yapıştırıp, vede aktif hücrenin en son satırdaki yani M stünündaki hücrede bulunan formülü eklediği satırdaki yine en son stüna yani M stünuna formülü kopyalaması .
bunu nasıl yazabilirim inşallah anlatabilmişmdir cevaplarınız bekliyorum şimdiden ilgilenen tüm arkadaşlarıma teşekkür ederim

udentr2002

Altın Üye
Excel Vers. ve Dili
iş yerinde Office 365
evde Office 365
25-12-2029
???

Cevap verebilecek bir hocam yokmu lütfen cevaplarınızı bekliyorumm

udentr2002

Altın Üye
Excel Vers. ve Dili
iş yerinde Office 365
evde Office 365
25-12-2029
Hocalarım

lütfen şu soruya cevap verebilrseniz çok sevineceğim şimdiden hepinize teşekkür edeerim

udentr2002

Altın Üye
Excel Vers. ve Dili
iş yerinde Office 365
evde Office 365
25-12-2029
arkadaşlar??

Hala üstteki soruma cevap bekliyorum lütfen sadece o makroyu aktif oılan hücre seçili iken çalıştırmamız için gerek li olan kodu nasıl yazabilirim

Excel Vers. ve Dili
Microsoft Office 2003
ne yaptırmak istediğin çok iyi anlaşılmamış

hocam tam olarak ne yaptıkmak istediğin anlaşılmamış açırkalrsan sana yardımcı olurum

bir de kodun en başına şunu yazarsan
ben denedim oldu gibi
on error resume next
yazarsan birazcık çalıştı ama daha ayrıntılı açıklama yaparsan çözümü daha iyi yöntemlerle buluruz.

Seyit Tiken

Uzman
Uzman
Excel Vers. ve Dili
Excel : 2010
Gelen Özel Mesajı görünce, sizi tahmin ettim ve tahminim doğru çıktı. Sorunuz hiç anlaşılmıyor. Labirent gibi soru sormuşsunuz. Soru açık olsaydı cevap çoktan gelmişti. Onun için, soruyu NET ve KISA anlatmaya gayret gösterin. Soruyu okuyup anlamaya çalıştım, ama, maalesef kafama bişey girmedi...

udentr2002

Altın Üye
Excel Vers. ve Dili
iş yerinde Office 365
evde Office 365
25-12-2029
alper hocam

Öncelikle ilgilendiğin için teşekkür ederim
Tekrar anlatmaya çalışayım Makro3 ü makro kaydet ile yaptım yanlız benim istediğim makro üçün o belirlenen satırda değilde aktif hücre hangisi ise onu baz alarak çalışması kısacası şöyle

ben formda Textbox 6 ya azdığım veri sayfalardan o textboxdaki sayfayı buluyor ve o sayfadaki textbox2 de kodu yazan veriyi O sayfada arayıp aktif hale getiriyor ve o aktif olan hücrenin 7 stün sonrasına sırasıyla textbox3 ü, textbox 4 ü ve textbox 5 i yazıyor bundan sonrada işte makro kaydet ile yaptığım Makro3 devreye giriyor makro üçün yaptığını ben aktif hücre ne ise ordan başlamasını isitiyorum dahada açıklamaya çalışırsam şöyle bana şu aşağıdakilerini yapan bir kod yazabilrimisiniz mesala bir butoma tıkladığımda şu işleri yapabilmeli

Aktif hücrenin altına bir satır ekleyecek, aktif hücredeki yerden A stünundan H stünuna kadar olan veriyi kopyalayacak, gelip aktif hücrenin bir altına eklediği satıra yine A stünundan H stünuna kadar olan yere o kopyaladığı verileri yapıştıracak Daha sonra aktif hücrenin en son satırında yani M stünundaki Kalan miktar yazan veriyi kopyalayıp o eklediği hücredeki Miktarı bölümünde olan F stünuna yazacak ve son olarakda Dikkat ederseniz M stünunda formül var o m stünundaki formülün yeni eklediği satırda da geçerli olması için M stünundaki formülü yeni eklediği satırın M stünuna kopyalayacak

Biliyorum uzun oldu ama açıklayabilmek için İnşallah bu defa anlatabilmişimdir Yardımlarınızı bekliyorumm

Korhan Ayhan

Administrator
Yönetici
Admin
Excel Vers. ve Dili
Microsoft 365 Tr-En 64 Bit
Selamlar,

Kullandığınız kodu aşağıdaki şekilde değiştirip denermisiniz.

Kod:
Sub Makro3()
    Satır = ActiveCell.Row
    ActiveCell.Offset(1, 0).EntireRow.Insert Shift:=xlDown
    Range(Cells(Satır + 1, "A"), Cells(Satır + 1, "H")).Value = Range(Cells(Satır, "A"), Cells(Satır, "H")).Value
    Cells(Satır + 1, "F") = Cells(Satır, "M")
    Cells(Satır + 1, "M").Formula = Cells(Satır, "M").FormulaR1C1
End Sub

udentr2002

Altın Üye
Excel Vers. ve Dili
iş yerinde Office 365
evde Office 365
25-12-2029
Cost_control Hocam

çok TeŞekkÜr Ederİm Ellerİnİze SaĞlik Allah Razi Olsun