makroda eğer sorgusu

Excel Vers. ve Dili
Türkçe 2010
herkese iyi akşamlar benim elimde 2000 satırlık bir excel var . bunu daha dertli toplu hale getirebilmek için de yardımınıza ihtiyacım var.
fiirmam birden 24'e kadar çalıştığımız bazı ev tekstili firmalarına numara verdi. ben de istiyorum ki aa sütununda gördüğü bu numaraları otomatik olarak firma ismini yazsın yardımcı olabilecek olan varsa şimdiden teşekkürler. Firma isimleri ve numaraları aşağıdaki gibidir. 01,02,03 .. gibi verileri aa sütununda okuyup ab sutununa firma ismini yazmasını istiyorum .

Şimdiden teşekkürler

1​

English Home.

2​

Özdilek.

3​

Taç

4​

Bellona.

5​

Days in Colours.

6​

Persan Perde.

7​

Graco Baby.

8​

Zara Home.

9​

eke home

10​

fixeline

11​

aranan mevsim

12​

sesli textil

13​

first choice

14​

aran clasy

15​

göksu perde evi

16​

bahariye

17​

livving

18​

flora halı

19​

evita

20​

dekoline

21​

Gravel

22​

pınar tekstil

23​

bella maison

24​

myra

Necdet

Moderatör
Yönetici
Excel Vers. ve Dili
Ofis 365 Türkçe
Merhaba,

AA sütununa örneğin 1 yazdığınızda bu 1 rakamını silip yerine English Home mu yazacak, yoksa başka bir sütuna mı yazacak?

Korhan Ayhan

Administrator
Yönetici
Admin
Excel Vers. ve Dili
Microsoft 365 Tr-En 64 Bit
Görselini paylaştığınız tablonuzun AD:AE sütunlarında olduğunu varsayarsak;

AB1 hüresine aşağıdaki formülü uygulayıp deneyiniz.

C++:
=VLOOKUP(AA1;AD:AE;2;0)

Necdet

Moderatör
Yönetici
Excel Vers. ve Dili
Ofis 365 Türkçe
Merhaba,

Yani bir sayfa oluşturun, adını "Firmalar" olarak değiştirin, yada verdiğim kodu kendinize uyarlayın.
Firmalar sayfasının A ve B sütununa firma kodlarını ve adlarını 1. satırdan itibaren yazın.

ilgili sayfada AA sütununda 2. satırdan itibaren (1. satırın başlık olduğu varsayımıyla) yazdığınız rakamların karşılığını Firmalar sayfasından AB sütununa yazar.

Kod:
Private Sub Worksheet_Change(ByVal Target As Range)

If Intersect(Target, [AA:AA]) Is Nothing Or Target.Row < 2 Then Exit Sub

If Target.Value = "" Then
        Target.Offset(0, 1) = ""
    Else
        Target.Offset(0, 1) = Sheets("Firmalar").Range("B" & Target.Value)
    End If

End Sub

Excel Vers. ve Dili
Türkçe 2010
Merhaba,

Yani bir sayfa oluşturun, adını "Firmalar" olarak değiştirin, yada verdiğim kodu kendinize uyarlayın.
Firmalar sayfasının A ve B sütununa firma kodlarını ve adlarını 1. satırdan itibaren yazın.

ilgili sayfada AA sütununda 2. satırdan itibaren (1. satırın başlık olduğu varsayımıyla) yazdığınız rakamların karşılığını Firmalar sayfasından AB sütununa yazar.

Kod:
Private Sub Worksheet_Change(ByVal Target As Range)

If Intersect(Target, [AA:AA]) Is Nothing Or Target.Row < 2 Then Exit Sub

If Target.Value = "" Then
        Target.Offset(0, 1) = ""
    Else
        Target.Offset(0, 1) = Sheets("Firmalar").Range("B" & Target.Value)
    End If

End Sub
çok teşekkürler ama ben burada hangi satırı nasıl dolduracağım anlamadım açıkçası

Excel Vers. ve Dili
Türkçe 2010
Görselini paylaştığınız tablonuzun AD:AE sütunlarında olduğunu varsayarsak;

AB1 hüresine aşağıdaki formülü uygulayıp deneyiniz.

C++:
=VLOOKUP(AA1;AD:AE;2;0)

sayfada normalde firma adları yazmıyor sadece kodlar var . kodlara göre firma adları yazılması lazım.

Korhan Ayhan

Administrator
Yönetici
Admin
Excel Vers. ve Dili
Yazmıyor olabilir. 24 firma için bu tabloyu elle hazırlayabilirsiniz. Sanırım çok zor olmamalı.

Korhan Ayhan

Administrator
Yönetici
Admin
Excel Vers. ve Dili
Siz bahsi geçen 24 firma için tablonuzu uygun bir alanda hazırladıktan sonra önerdiğim formülü rahatlıkla kullanabilirsiniz.

Önerdiğim formülü örnek veriyorum 10.000 satıra uygularsınız. Böylece tablonuz biraz daha dinamik hale gelir. İhtiyacınız oldukça formülü aşağıya doğru sürüklersiniz.

Ben makrosuz çözüm önerdim. Siz makro ile çözüm arıyorsanız da Necdet beyin önerisini deneyebilirsiniz.

Üslubumda açıkçası bir sorun olduğunu düşünmüyorum. Bence siz fazla alınganlık göstermişsiniz. Yine de kırıldıysanız özür dilerim.

Farkındaysanız ilk mesajınızdaki yönlendirmenize göre size cevaplar verdik. Siz ilk mesajınızda bir tablo görseli paylaştınız. Ama bu görselin dosyanızda mevcut olmadığını belirtmemişsiniz. Bu tablonuz hiç olmadan elbette makro kodlarıyla firmalara isim tanımlaması yapılabilir. Benim önerdiğim yöntemde makroya gerek yok. Size en basit haliyle çözüm yolu önerdim. Tabi ki siz dilediğiniz çözümü kullanabilirsiniz.