Makrodaki Hata Nerede

Durum
Üzgünüz bu konu cevaplar için kapatılmıştır...

baydeniro

Altın Üye
Excel Vers. ve Dili
Ofis 2016
Altın Üyelik Bitiş Tarihi
20-02-2025
Arkadaşlar ekte üstat Cost Control'ün yaptığı çok harika bir koda dayanan bir dosya var. Bu kodu kendi çapımdan geliştirmek istedim ancak sonuç başarılı olmadı. LISTEDEN sayfası TABLOYA sayfasında şehir ve kodlara göre miktar aktarıyor. LISTEDEN_ sayfasından ise TABLOYA_ sayfasında tarih ve kodlara göre veri aktarmak istedim. Sanıyorum nümerik farkını yaratan bir kod var, onu çözemedim. Yani veriler metin olursa sorunsuz aktarılıyor. Sayısal olunca boş gidiyor. Kodları sayfalara kopyaladım, Yardımcı olursanız çok memnun olurum.

Korhan Ayhan

Administrator
Yönetici
Admin
Excel Vers. ve Dili
Microsoft 365 Tr-En 64 Bit
Selamlar,

Tarih ile ilgili aktarım yapmak için kodu aşağıdaki şekilde değiştirip kullanabilirsiniz.

Kod:
Sub AKTAR_()
    Set SL = Sheets("LISTEDEN_")
    Set ST = Sheets("TABLOYA_")
    ST.[B2:K65536].ClearContents
    For X = 2 To ST.[A65536].End(3).Row
    For Y = 2 To ST.[IV1].End(1).Column
    TARIH = ST.Cells(1, Y)
    KRITER = ST.Cells(X, 1)
    ST.Cells(X, Y) = Evaluate("=SUMPRODUCT(--(LISTEDEN_!A2:A100=" & CLng(CDate(TARIH)) & "),--(LISTEDEN_!B2:B100=""" & KRITER & """),--(LISTEDEN_!C2:C100))")
    Next: Next
    Set SL = Nothing
    Set ST = Nothing
    MsgBox "VERILER AKTARILMISTIR.", vbInformation
End Sub

baydeniro

Altın Üye
Excel Vers. ve Dili
Ofis 2016
20-02-2025
Teşekkürler

Sayın Cost Control yardımlarınız için çok teşekkürler. Gerçekten süper olmuş. Allah zihin açıklığı versin.

Sayın cost Control eğer mümkünse bu koda şöyle bir özellik verilebilir mi ? Tabloda şehirler de olsa, Şehir isimlerine göre kendisi sayfaları açıp, aynı tabloda olduğu gibi tarih ve kod kesişim hücrelerine miktarları yazabilir mi ? Örnek bir sayaf dosyada var. Eğer vaktiniz olur da bir bakabilirseniz çok minnetra kalacağım. İyi çalışmalar.

baydeniro

Altın Üye
Excel Vers. ve Dili
Ofis 2016
20-02-2025
Teşekkürler

Bu mesaj yanlışlıkla gönderildi.

Son düzenleme:
Durum
Üzgünüz bu konu cevaplar için kapatılmıştır...