Makroları Etkinleştirme

Excel Vers. ve Dili
2002-TÜRKÇE
Merhabalar

Makrolu bir çalışma yaptığımızda exeli açınca Makroları Devre Dışı Bırak -Makroları etkinleştir diye 2 seçenek çıkıyor.Makroları Devre dışı bırak dediğimizde Veriler gözüküyor Verilerin gözükmemesi için ne yapılabilir ?

Excel Vers. ve Dili
Office Excel 2003 Tr/İng.
Altın Üyelik Bitiş Tarihi
03.01.2019
Bu konuda üstadların daha iyi bir cevanbı olacaktır ancak fikrimi belirtmek istedim.Şöyle düşündüm ekteki örnektede göreceğiniz üzere kitaptaki sheet1 gizli bunu kodla gizlemedim ancak eğer açılışta enable seçildiğinde gizli olan sheet1 görünür olutyor disable edildiğinde ise gizli olarak kalıyor.
Saygılarımla...

Excel Vers. ve Dili
2002-TÜRKÇE
G

Cevabınız için tşk ederim.Ben exel klavuzlarının Sayfaların falan görünmesini istemiyorum
yada şuda olabilir makro devre dışı bırakıldığında çalışma sayfası şifre istese şifreyi bilmeyen çalışma sayfasını görmese bu şekildede olabilir.
Yani makrolar etkinleştiğinde çalışma sayfaları gözüksün devre dışı bırakıldığında şifre sorsun

Excel Vers. ve Dili
MS Office 2003 Türkçe
Bu nasıl olacak??? "Excel'i açarken size makroları etkinleştireyim mi?" diye sorduğunda "Evet" cevabını verdiğinizde gizlilik kalkacaksa bunu dosyayı her açan yapabilir zaten. Yani bu durumda gizliliğin de, şifre koymanın da bir anlamı yok...Acaba ben mi yanlış anladım?

Excel Vers. ve Dili
Office 2003 - Tr
Sayın Amelie nin de belirttiği gibi, Excel yüklenildiğinde boş bir sayfa karşınıza mutlaka çıkacaktır... Sizin Data sayfalarınızı kullandığınız kod ile gizleyerek save ettiğiniz durumda; VBA ya da şifre koyarsanız gizli sayfaları göremezsiniz. Ancak bu Data sayfaları makro aktifleştiğinde kullalılabilir ve görülebilir hala gelir.

Excel Vers. ve Dili
2002-TÜRKÇE
T

Tşk.Ederim
Hepinizin İlgisinden dolayı