Makrolu Düşeyara

Excel Vers. ve Dili
Office 2003-Türkçe
Arkadaşlar ekte verdiğim dosyadaki sayım sayfasında bulunan barkod sütununa ürünün barkod numarasını girince tüm özelliklerini (miktar ve toplam hariç, çünkü miktarı manuel olarak gireceğiz toplamı da miktar x alış fiyatı olarak formülle yaptıracağız) veri sayfasından aktarmasını istiyorum. Düşeyara ile formülleri girmeye çalıştım fakat her sütun için tek tek formül yazmayıda gözüme kestiremedim. Sormak istediğim bunu makro ile yapabilirmiyiz, forumda Leventm beyin hazırlamış olduğu bir örneği buldum fakat onuda kendime uyarlayamadım.
Birde bu makrodan sonra sayfaya alt bilgi ve üst bilgi eklersek sorun olurmu?
Şimdiden teşekkür ederim.

Excel Vers. ve Dili
Excel 2003 Tr
Arkadaşım bu formdaki pek çok arkadaş kadar bilgili değilim ama ekteki dosya umarım istediğin gibidir. En azından bir fikir verebilir. Bildigim kadarıyla yardımcı olmaya çalıştım. Kolay gelsin.

Excel Vers. ve Dili
Office 2003-Türkçe
Sn:diyalog;
Yardımınız için teşekkür ederim fakat benim yapmak istediğimim klavyeyle birlikte takılan barkod cihazı ile ürünün barkod numarasını SAYIM SAYFASINDAKİ barkod sütununa direkt okutturduğumda ürün bilgilerinin SAYIM sayfasına aktarılmasını istiyorum.
Yani veri sayfasında 1000 barkod numaralı bir ürün kayıtlı diyelim, sayım sayfasında barkod sütununda herhangi bir hücreye barkod cihazı ile 1000 nbarkod numaralı ürünü okutturduğumda bilgilerinin veri sayfasından aktarılmasını istiyorum.
Veri sayfası bilgilerini önceden hazırlamıştım. Düşeyara formülü ile yapabiliyorum fakat yaklaşık 1500 ürün için tek tek formül yazmak baya göz korkutuyor.
Yardımın için teşekkürler fakat kendime yine uyarlayamadım, çünkü form aç düğmesinin olmasını istemiyorum.

Excel Vers. ve Dili
excel-2003 türkçe
Ekteki örneği inceleyin. İşinize yarıyabilir.

Excel Vers. ve Dili
Office 2003-Türkçe
Sn:yasso38 excel bilgim fazla değil ama verdiğiniz örneği inceledim fakat benim istdiğimle de örtüşmüyor. Neden derseniz üğmelerden giriş yapmak istemiyorum, ben direkt barkod cihazından ürünün kodunu (sayım sayfasında) okutturacağım ve karşısına ürün bilgileri gelecek.
Yardımın için sağol. Bakalım ustalardan kim çözecek.

Excel Vers. ve Dili
Office 2003-Türkçe
Ayrıca herhalde derdimi tam anlatamadım. Leventm Beyin hazırlamış olduğu örneğide ekleyeyimde daha kolay anlaşılsın.

Excel Vers. ve Dili
Excel 2003 Tr
Arkadaşım sanırım ben yanlış anladım. "SAYIM" sayfasının "G" sütununa barkod okumayı otomatik yaptıracaksın (bu konuyu iyi bilmiyorum) ve Veri sayfasında aynı barkod numaralı satırdaki bilgileri aktarmasını istiyorsun :???: (sanırım). Ekte Levent beyin dosyasına bakarak yardımcı olmaya çalıştım umarım faydası olur. Sınırlı bilgimle elimden gelen bu kadar. İyi çalışmalar.

"Birde bu makrodan sonra sayfaya alt bilgi ve üst bilgi eklersek sorun olurmu? Şimdiden teşekkür ederim." diye sormuştun. Taramayı 6. satır ile 65000. satırlar arasında yapıyor. İlk 5 satırı silmedikçe ve 65001 veri girmedikçe sorun olmaması lazım.

Son düzenleme:
Excel Vers. ve Dili
Office 2003-Türkçe
Sn:diyalog yardımınız için teşekkür ederim. İstediğim buydu, çok sağol eline sağlık.