Selamlar,
Başlıkta yazdığım soru mümkün müdür?
yani client tarafa herhangi bi dosya yüklemesi yapmadan direkt sunucu tarafında makrolu excel dosyalarının çalıştıırılıp sadece sonuç kısmı client lara yansıtmak mümkün müdür?
Teşekkürler...
Merhaba Haluk Bey,
Cevabınız için teşekkür ederim. Sizin de belirttiğiniz gibi aslında gerçek anlamda "etkileşim" eklemek istiyorum kendi yazdığım makrolu excel dosyalarına ve bunları html ya da başaka bir uzantıyla web üzerinden çalıştırmak istiyorum.
Yani aslında böyle birşeyin mutlaka birileri tarafından uygulandığını düşünüyordum sizden gelen cevabı okuyuncaya kadar.
Herneyse, artık başak bahara
Tekrar teşekürler.
bunun için sunucu tarafında çalışıp derlenenleri sizin browser ınıza getirebilme yeteneğine sahip asp, dot net, php gibi diller ile çalışmanız gerekir. böyle bir durumda excel bir sunucu tarafında bu diller için bir veritabanı olmaktan ileri gidemez.
Sizlere daha iyi bir deneyim sunabilmek icin sitemizde çerez konumlandırmaktayız, web sitemizi kullanmaya devam ettiğinizde çerezler ile toplanan kişisel verileriniz Veri Politikamız / Bilgilendirmelerimizde belirtilen amaçlar ve yöntemlerle mevzuatına uygun olarak kullanılacaktır.