Makronun Daha Hizli ÇaliŞmasi

Excel Vers. ve Dili
Office 2007 Tr
Altın Üyelik Bitiş Tarihi
31/03/2022
1.ekte Sunulan Makroyu DÜzenledİm Yalniz Bİraz AĞir ÇaliŞiyor.Çok Emek Verdİm Daha Hizli ÇaliŞmasi İÇİn Ama Beceremedİm.yardim Eden Ulur İse Sevİnİrİm
2.bİrde Ekte Dosyadan GÖrÜleceĞİ Üzere İstedİĞİm Mavİ HÜÇrelerİ SeÇebİlİyorum Ancak HÜÇreyİ SeÇtİkten Sonra Gerİ DÖnmek MÜmkÜn Olmuyor.sadece Mavİ HÜcreleri SeÇtİrİp Ancak Gerİ GÖnmek De MÜmkÜn MÜ Acaba.Şİmdİden TeŞekÜr Ederİm.saygilarimla

Excel Vers. ve Dili
Excel 2003, 2007, 2010 (TR)
Sn.metinavci23

Bu kodlarla ne yapmak istediğinizi açıklarsanız, daha rahat çözüme ulaşılabilir. Zira, ben incelediğimde çok birşey anlamadım. Do-Loop döngülerine girdikten sonra, ardı ardına tetiklenen olaylar silsilesi başlıyor ve sanki işlem yapmıyor gözüküyor.

Do While Loop döngüleri ne işe yarıyor mesela? ve neden Worksheet'in Selection Change olayını kullandınız? Bir de; sayfa üzerinde her haraket etiğimizde; bütün başlıklar neden yeniden oluşturuyor?

Excel Vers. ve Dili
Office 2007 Tr
31/03/2022
cevap

Sn.FPC

yapmak istediğm oyle bir makro ki eklediğim dosyada sadece mavi alanlar seçebilsin ve bu seçmeler Enter ile olsun.Ve bir mavi hücre seçtikten sonra eğer mümkün ise tekrar geri dönebileyim.benim yazdığım ile olmuyor.Modul bölümüne bende düşündüm yazmayı ancak VBA ile çok az bilgim olduğundan beceremedim.ve izah ettiğim gibi makro Enter tuşuna bastığımda çalışsın.umarım izah edebilmişimdir.şimdiden teşekür ederim.iyi ki varsınız

Excel Vers. ve Dili
Eğer söylediklerinizden doğru şeyi anladıysam; ekteki örneği inceleyiniz.

Uygunsa nasıl yapıldığını anlatabilirim.

Excel Vers. ve Dili
Office 2007 Tr
31/03/2022
Sn.Fpc

Gönderdiğiniz dosyada makro diye bir şey kalmamış veya ben göremedim.bu işlemin nasıl yapılacağını bana izah edebilirseniz çok memnun olurum.elinizde benzer bir örnek var ise onu da gönderebilirsiniz.kusura bakmayın bu saatte sizi rahatsız ediyorum.

Excel Vers. ve Dili
Demek ki, doğru anlamışım :)

Doğru tespit etmişsiniz. Kodların hepsini sildim. Kodlamaya gerek yok. (Ama yapılabilir de...)

Burada sadece mavi hücrelerin "Kilitli" olan özelliğini False yaptım. Yani, örnekteki dosyada, mavi renkli hücreler kilitli değil. Diğer hücrelerin hepsi kilitlidir.

NOT : "Kilit" özelliğini, Menüden, Biçim-> Hücreler->Koruma sekmesinden ulaşabilirsiniz. Normalde default olarak tüm hücreler kilitlidir. (Tabi kilit sadece sayfayı koruma altına aldığınızda aktif olur)

Kilidi açık olacak hücreleri belirledikten sonra; VBE'ye geçin (Alt+F11)

Sol Üst taraftaki "Project- VBA Project" yazan pencerede ilgili sayfayı tıklayın. Alt tarafta yer alan "Properties" penceresinde bazı özellikler listelenir. Bu özelliklerden; EnableSelection olanı bulun ve karşısındaki değeri, 1-xlunlockedCells olarak değiştirin.

Bu yaptığınız işlemle, Excel'e şu emri gönderirsiniz: "Sayfa'da seçilebilme kriteri : Kilitli olmayan hücrelerdir"

Bu değişim işlemi bittikten sonra; Excel'e dönün ve Sayfayı "Koruma" altına alın.

Hepsi bu kadar ... Artık sadece sizin izin verdiğiniz hücrelerde gezinilebilir.

Excel Vers. ve Dili
Office 2007 Tr
31/03/2022
super oluyor bu işlemi yaptıktan sonra.teşekür ederim.yalnız bir sorum daha olacak.bu işlemi yaptıktan sonra bu sayfaya veya bu sayfadan başka sayfara makro ile veri aktarırken bir sorun olur mu? bildiğim kadarıyla sayfa kilitli iken makro çalışmıyor.kusura bakmayın bazen biraz saçma soru sormuş olabilirim.makrolar ile yeni başladım ilgilenmeye.

Excel Vers. ve Dili
Bahsettiğiniz durum; yazdığınız makroya göre değişir. Tabiki normal şartlarda, koruma altına alınan bir sayfaya kodlarla da olsa, müdahale edemezsiniz. Ama bu sayfadan veri okumasını yapıp bir başka sayfaya okuduğunuz verileri yazdırabilirsiniz.

İllaki bu sayfaya kodlarla müdahale etmem gerekiyor diyorsanız ; makro kodlarınızın başına Activesheet.Unprotect satırını koyarsınız. End Sub satırından önce de ActiveSheet.Protect dediniz mi, sayfa koruması siz işlem yaparken açık olur ve herşeyi yapabilirsiniz. İşlem bittiğinde ise koruma yine devreye girer ve kullanıcı bu değişikliği hissetmez bile.

Excel Vers. ve Dili
Office 2007 Tr
31/03/2022
Teşekürler Sn.Fpc .çok ama çok yardımcı oldunuz.sağlık,mutluluk ve işlerinizde başarılar dilerim.Eskişehirden selamlar.saygılarımla

Excel Vers. ve Dili
Rica ederim. Yardımcı olabildiysem ne mutlu ...

Eskişehir'e de selamlar....