Makronun otomatik ve manuel kontrolü

Excel Vers. ve Dili
excell 2003
Merhabalar,

Yazılan bir makronun F8 ile VB kod penceresinden manuel kontrolünü yapabiliyoruz. veya Run komutu ilede çalıştırabiliyoruz. Ancak VB kod penceresinde manuel kontrol sırasında bazı kısımları adım adım geçmek yerine otomatik geçişi yapabilirmiyiz?

Örneğin adım adım kontrol etmem gereken yerler var ancak 2000 satırlık döngü kısımlarını hızlıca geçip tekrar kalan kısmı adım adım kontrol etmek istiyorum. bunu kodlar yardımı ile yapmak mümkün müdür?

Umarım fantastik bir istek değildir. Teşekkürler. :)

Excel Vers. ve Dili
Office Excel®2007®TR
Örnek bir dosya ile sorunuzu zenginleştirir misiniz ?

Ayhan Ercan

Özel Üye
Excel Vers. ve Dili
Microsoft 365- Türkçe
Merhabalar,

Yazılan bir makronun F8 ile VB kod penceresinden manuel kontrolünü yapabiliyoruz. veya Run komutu ilede çalıştırabiliyoruz. Ancak VB kod penceresinde manuel kontrol sırasında bazı kısımları adım adım geçmek yerine otomatik geçişi yapabilirmiyiz?

Örneğin adım adım kontrol etmem gereken yerler var ancak 2000 satırlık döngü kısımlarını hızlıca geçip tekrar kalan kısmı adım adım kontrol etmek istiyorum. bunu kodlar yardımı ile yapmak mümkün müdür?

Umarım fantastik bir istek değildir. Teşekkürler. :)

Merhaba,

F8 ile ilerlerken aktif olan satır Sarı bir renk alır. Aynı zamanda da sarı renki satırın en solunda (pencere kenarlığı) sarı bir ok işareti çıkmaktadır.
Mouse ile o oku tutup istenilen yere sürükleyebilme imkanı mevcuttur.

Not : bu gibi durumlarda, arada değişken veya sabit tanımlanmış bir satırın atlanmaması gerekir.

Korhan Ayhan

Administrator
Yönetici
Admin
Excel Vers. ve Dili
Microsoft 365 Tr-En 64 Bit
Selamlar,

Aşağıdaki resmi incelermisiniz.

Excel Vers. ve Dili
excell 2003
teşekkürler

Korhan Ayhan Hocam çok teşekkür ederim. istediğim şey buydu.
Çok işime yarayacak. :):)
Saygılarımla.