makroyla bul değiştir

arkadaşlar aşağıdaki resimde örneği görüleceği üzere a.xls dosyasındaki ürünlerin fiyatlarını b.xls dosyasından güncellemem lazım. Ancak iki ayrı zorluk var. birincisi ürün kodları farklı tanımlanmış. birinde kod ayıracı olarak nokta (.) kullanılırken diğerinde ayıraç (-) kullanılmış. 2. zorluk b.xls dosyasında aynı ürünün harfsiz, A ve B versiyonlu fiyatları var. Ben sadece harfsiz olan fiyatları kullanarak güncelletmem lazım. b.xls dosyasındaki A ve B ile biten ürün kodlarına ait fiyatlar işime yaramıyor. Bu fiyat güncelleme işini nasıl yaparım?

Korhan Ayhan

Administrator
Yönetici
Admin
Excel Vers. ve Dili
Microsoft 365 Tr-En 64 Bit
Selamlar,

B3 hücresine aşağıdaki formülü uygulayıp denermisiniz.

Kod:
=DÜŞEYARA(YERİNEKOY(A3;"-";".";1);[B.xls]Sayfa1!$A:$B;2;0)

Korhan Ayhan

Administrator
Yönetici
Admin
Excel Vers. ve Dili
Selamlar,

Sonucun olumsuz çıkmaması gerekiyor. Çünkü sizin eklediğiniz görüntüdeki gibi iki dosya oluşturup denemiştim ve olumlu sonuç almıştım. İsterseniz örnek dosya ekleyin üzerinden gidelim.

Selamlar,

Sonucun olumsuz çıkmaması gerekiyor. Çünkü sizin eklediğiniz görüntüdeki gibi iki dosya oluşturup denemiştim ve olumlu sonuç almıştım. İsterseniz örnek dosya ekleyin üzerinden gidelim.
konunun özünü içeren iki basit excel dosyası yaparak ekliyorum. Burada a.xls dosyasındaki ürünlerin birim fiyatlarını b.xls dosyası içindeki ürün birim fiyatlarlıyla güncellmem gerekiyor. Yani b.xls içindeki birim fiyatlar a.xls içine aktarılmış olacak.

Korhan Ayhan

Administrator
Yönetici
Admin
Excel Vers. ve Dili
Selamlar,

En son eklediğiniz dosyaları masastüne kaydettim. B dosyasını açıp A2 hücresini 123.456 olarak değiştirdim. Daha sonra A dosyasnın D2 hücresine aşağıdaki formülü uyguladım ve sonuca ulaştım.

Kod:
=DÜŞEYARA(YERİNEKOY(A2;"-";".";1);'[B.xls]Sayfa1'!$A:$D;4;0)