DOSYA İndirmek/Yüklemek için ÜCRETLİ ALTIN ÜYELİK Gereklidir!
Altın Üyelik Hakkında Bilgi
sayın kartalBasit bir işlem için bir makro olşturdum. Ama sadece o hücreyi seçince çalışıyor. Yapmam gereken aynı satırda diğer hücrelerde çalışmasını sağlamak. Makroda nereyi değiştirmem gerek? Yada nasıl bir ekleme yapmalıyım. Örnek ekte.
dediklerinizden birşey anlamadımBir soru daha;(umarım sizi sıkmıyorum)
Değerleri Formülden kurtarmak mümkünmü acaba? Çünki sayfa 1deki tablo devamlı değişiyor. Yada ben onun için ayrı bir makromu kaydedeyim?
Selection.PasteSpecial Paste:=xlPasteFormulas, Operation:=xlNone, SkipBlanks _Değerler Etopla formülü ile birlikte geliyor formülden kurtarmak için ben aynı satırı kopyalayıp "Özel yapıştır-değerleri" seçeneği ile yapmıştım.Eğer fomülle gelirse sayfa1 deki tablo değiştiği için değerlerde değişecek.
Bir sorun daha var ben kod yazmayı bilmiyorum bu makroyu kendi tabloma uyarlamak için nereleri değişitirmeliyim?
Alta kopyaldığım makro üzerinde açıklama ile işaretlemeniz mümkünmü?
Sub ilkgidecek()
ActiveCell.FormulaR1C1 = "=+SUMIF(Sayfa1!R6C2:R25C2,RC3,Sayfa1!R6C3:R25C3)"
Selection.Copy
ActiveCell.Offset(0, 0).Range("A1:A9").Select
Selection.PasteSpecial Paste:=xlPasteFormulas, Operation:=xlNone, SkipBlanks _
:=False, Transpose:=False
Application.CutCopyMode = False
ActiveCell.Offset(0, 0).Range("A1").Select
End Sub
R1C1 formatındaki formüller cell isimlerini değil satır ve sütun aralıklarını referans alırSatırı değiştirdim ama sadece 10numaralı parçanın adadi olan 1 i yapıştırıyor.
ActiveCell.FormulaR1C1 = "=+SUMIF(Sayfa1!R6C2:R25C2,RC3,Sayfa1!R6C3:R25 C3)"
satırı anladığım kadarı ile etopla için burada kendi tablomda etopla için sayfa adını "aralık hanesi " "ölçüt" ve "toplam aralığı" için nasıl bir değişiklik yapmalıyım
ActiveCell.Offset(0, 0).Range("A1:A9").Select
Satırında A9 değerini A10 yaptım ve 100 numaralı parça eklediğimde 1 satır fazla yaptı.
Bu kodun mantığını anlamak için soruyorum. Aslında kendi çalışma kitabımı yollayacağım ama çok büyük bir stok programı.
Bir Beşiktaşlı olarak ayrıca emeklerinize teşşekkür ederim.