Soru Mantıksal işlem konusunda yardım

Excel Vers. ve Dili
Office 365
Altın Üyelik Bitiş Tarihi
06-03-2024
Merhaba Arkadaşlar

Çalıştığım işyerinde aşağıda belirttiğim özellikte bir excel listesi talep edildi. Bu konuda fikrinizi mümkünse tecrübenizi ve yardımlarınızı rica edeceğim.

Sorum şu :

1. İşemri çalışma kitabında G sütununda "Kapandı" seçtiğimde, "Yevmiye" çalışma kitabında o iş emri yazılsa bile yevmiye verilmesin. Fakat 2. mantık ise kapama tarihi 02/10/19 tarihini seçtiğimde 02/10/19 tarihinden sonra yazılan yevmiyeler boş çıksın. Böyle birşey mümkünmüdür?

2. ise İşemri açılırken hesaplanan yevmiye diye bir sutun açsam, bu yevmiye belirtilen sayıya ulaştığında "yevmiye " çalışma kitabında yevmiyeler boş çıkması mümkünmüdür.

Bu 2 isteğimin excel'de yapılması mümkünmüdür. Yapılsa dahi. 02/10/2019 tarihinde kapattığım iş emrinde yevmiye çalışma kitabında 02/10/19 tarihinden önce yazılan yevmiyelerin durum bilgisi açık gözükmesi lazım.

Yardım eden ve emeği geçen herkese şimdiden teşekkür ederim.

Ekte olan "işemri çalışma kitabında" işemirlerini açıyorum;
1570129639891.png

daha sonra bu iş emirlerine istinaden taşeron firmaların personelleri hangi iş emirlerde çalıştıysalar o iş emrine yevmiye yazıyorlar. Ay sonunda bu rapora hakediş hesaplanıp bu firmalara para ödüyoruz. O nedenle çok önemli bir konu bu benim için...

Örnek : ekde bulunan yevmiye çalışma kitabında da yevmiyeler yazıyorum . İş no girince gerekli bilgiler otomatik geliyor.

1570130661762.png

Ekli dosyalar

Son düzenleme: