Metin Olarak Gözüken Hücreleri Sayıya Çevirme

Excel Vers. ve Dili
excel2003
Merhaba arkadaşlar,
Benim şöyle bir sorunum var. Excel sayfasısında 1.kolondaki dolu hücreler yani 1.kolonda cells(1,1) den cells (i,1) dolu hücreye kadar olanlar metin olarak gözüküyor ve istediğimi yapamıyorum. 1.kolonda 1.hücreden son dolu hücreye kadar olanları sayı formatında olması lazım. Ben denediğimde " Formüldeki hücre başvuruları, formülün sonucuna yapıldığından döngüsel bir başvuru oluşturuyor" hatası verdi. Yardımcı olursanız çok sevinirim. Dosyayı ekte yolluyorum.

Merhum İdris SERDAR

Moderatör
Yönetici
Excel Vers. ve Dili
Excel, 365 - İngilizce
Anladığım kadarı ile macrodan geliyor bunlar. Her halükarda, hücre değerlerini 1'le çarparsanız, sonuçlar sayısal olur.

Excel Vers. ve Dili
excel2003
Anladığım kadarı ile macrodan geliyor bunlar. Her halükarda, hücre değerlerini 1'le çarparsanız, sonuçlar sayısal olur.
Benim sorunum sayfa3 deki kolon1 deki cells(i,1) deki değeri,sayfa1 deki kolon1deki hücrelerde tarayacak eşitini bulursa işlem yaptıracağım. Ama sayfa3 deki sayılar bazen metin olarak gözüküyor.Dolayısıyla sayfa1 de aynı sayı olsa bile eşleşmiyor. Bende sayfa3ün 1.kolonundaki sayıların Sayıformatında olmasını istiyorum. Şu an cells(1,1) dekini cells(3,1) e fonksiyonlardan sayıya çevir yaparak sayı olarak atıyorum ve bunu tüm hücreler için tektek yapıyorum. Bunun kısa bi makrosu mutlaka vardır.

Merhum İdris SERDAR

Moderatör
Yönetici
Excel Vers. ve Dili
Excel, 365 - İngilizce
Benim sorunum sayfa3 deki kolon1 deki cells(i,1) deki değeri,sayfa1 deki kolon1deki hücrelerde tarayacak eşitini bulursa işlem yaptıracağım. Ama sayfa3 deki sayılar bazen metin olarak gözüküyor.Dolayısıyla sayfa1 de aynı sayı olsa bile eşleşmiyor. Bende sayfa3ün 1.kolonundaki sayıların Sayıformatında olmasını istiyorum. Şu an cells(1,1) dekini cells(3,1) e fonksiyonlardan sayıya çevir yaparak sayı olarak atıyorum ve bunu tüm hücreler için tektek yapıyorum. Bunun kısa bi makrosu mutlaka vardır.
Ben de diyorum ki; eğer bunlar kodla oraya geliyorsa, bu sayılarla ilgili kodunun olduğu yere *1 ifadesini koyun.

Bir formül sonucunda geliyorsa, bunların förmülünün/formüllerinin sonuna *1 koyun.

Yok. Bu rakamlar başka türlü geliyorsa, herhangi bir hücreye 1 yazın. 1'i seçip Edit/Copy dedikten sonra sayıya dönüştüreceğiniz alanları seçip, Edit/Paste Special'den Multiply'ı seçerek yapıştırın.

Dolayısıyla, her halükarda bunları sayıya çevirmek için 1'le çarpmanız gerekecek.

Excel Vers. ve Dili
excel2003
yurttaş teşekkürler şimdi istediğim oldu. formül sonucu geliyordu formülün sonuna*1 ekledim sorun kalmadı.tekrar teşekkürler..