Metnin bulunduğu satırda başka bir hücrenin değerini alma

Excel Vers. ve Dili
Microsoft Office 2010 - Türkçe
Merhaba,
Ben personellerin fazla mesaisinin bulunduğu bir excel sayfasında takıldığım bir konuyu anlatıcam lütfen yardımcı olun.

Yaklaşık 20 personel ayrı ayrı günlerde ve belirsiz bir şekilde mesai yapıyor. bu sayfaya bu isimleri ekliyoruz ama tek bir sayfada kimin kaç saat mesai yaptığını görmek istiyorum. ancak tablo içerisinde isimlerin yerleri değişik olduğu zaman işler karışıyor. her koşulda o isime ait satırda ki başka bir hücrenin değerini almasını istiyorum.

[/url][/IMG]

Ömer BARAN

Uzman
Excel Vers. ve Dili
Office 2013 ( 32 bit ) TÜRKÇE
Altın Üyelik Bitiş Tarihi
(18.03.2020) - Uzman olduğu için tarih geçersiz oldu.
Merhaba, foruma hoşgeldiniz.

Sanırım istediğiniz ekli belgedeki gibi bir durum.
Belgeye buradan da erişebilirsiniz.
.

Ekli dosyalar

Excel Vers. ve Dili
İngilizce 2013
Merhaba,
Ben personellerin fazla mesaisinin bulunduğu bir excel sayfasında takıldığım bir konuyu anlatıcam lütfen yardımcı olun.

Yaklaşık 20 personel ayrı ayrı günlerde ve belirsiz bir şekilde mesai yapıyor. bu sayfaya bu isimleri ekliyoruz ama tek bir sayfada kimin kaç saat mesai yaptığını görmek istiyorum. ancak tablo içerisinde isimlerin yerleri değişik olduğu zaman işler karışıyor. her koşulda o isime ait satırda ki başka bir hücrenin değerini almasını istiyorum.

[/url][/IMG]
Selam,

Vlookup (düşeyara) formulü ile ayrı bir sayfaya bilgileri rahatça alabilirsin. Yada countifs ile de bilgileri çekip combo box yapıp isimleri oraya yazarsın isim seçersin sana istediğin bilgiyi getirir. Ona göre ayarlarsın formulünü sana kalmış. 2 yöntemde olur.

aşağıdaki videoyu izle kendine göre uyarla.
https://www.youtube.com/watch?v=EUpopUq7esM

Örnek; Ürün yerine ad soyad yaz, model yerine de tarihleri girdiğin yeri seç. videodaki gibi bilgileri getirir. İşine yarar.

Son düzenleme: