Mevcut verilere başka sayfada FİFO listelemesi yapma

Excel Vers. ve Dili
365
https://www.dropbox.com/s/z7jkx5ht4oe9haa/Deneme Sevkiyat.xlsx?dl=0

Güncel Stok sayfasındaki FİFO Hareketleri tablosuna solda en küçük üretim tarihi olacak şekilde "1 Kasım ( 2 Adet )" , "2 Kasım (3 Adet)" şeklinde depodan ilk çıkması gereken ürünleri sıralamak istiyorum. Toplamı "Kalan Stok" sütunundaki değer ile aynı olmalı. Yardımcı olursanız çok memnun olurum. Şimdiden teşekkür ederim.

Not: Online excel kullandığımızdan dolayı malesef MAKRO kullanamıyoruz.

Son düzenleme:
Excel Vers. ve Dili
365
Hocam çok teşekkür ederim aklımdaki ikinci resmi aynen çizmişsiniz düşündüğüm ilk şey ise; aynı üründen en fazla 7-8 farklı üretim tarihli ürün kaldığı için tarih sütunları yerine sıralı satırlar oluşturabilmek.

Örneğin;

B3 > 9 Palet ( x koli ) C3 > "1.11.2018 tarihli 2 palet" D3 > "3.11.2018 tarihli 5 palet" E3 > "4.11.2018 tarihli 2 palet"

tarihler soldan sağa sıralı olmalı ki ilk hangi ürünün depodan çıkması gerektiğini görebilelim ve o tarihli ürün tamamen depodan çıktığında ekranda bir daha gözükmesin yani 0 bile yazmasın, listeleme kalan tarihler ile devam etsin.

Şimdiden cevaplarınız için çok teşekkür ederim.

turist

Destek Ekibi
Destek Ekibi
Excel Vers. ve Dili
2013 64Bit
English
Hocam çok teşekkür ederim aklımdaki ikinci resmi aynen çizmişsiniz düşündüğüm ilk şey ise; aynı üründen en fazla 7-8 farklı üretim tarihli ürün kaldığı için tarih sütunları yerine sıralı satırlar oluşturabilmek.

Örneğin;

B3 > 9 Palet ( x koli ) C3 > "1.11.2018 tarihli 2 palet" D3 > "3.11.2018 tarihli 5 palet" E3 > "4.11.2018 tarihli 2 palet"

tarihler soldan sağa sıralı olmalı ki ilk hangi ürünün depodan çıkması gerektiğini görebilelim ve o tarihli ürün tamamen depodan çıktığında ekranda bir daha gözükmesin yani 0 bile yazmasın, listeleme kalan tarihler ile devam etsin.

Şimdiden cevaplarınız için çok teşekkür ederim.
Biraz farklı görünümle dosyanız linktedir.Açıklama v e formüllere bakınız.
Not:Makro kullanmayacağınız için bazı düzenlemeleri formülle yapmak mümkün değil.
Dosyanızın Linki

Excel Vers. ve Dili
365
Hocam bu benim işimi görür dediğiniz gibi makro olmadığı için bazı düzenlemeler mümkün olmuyor.
Tek bir sorunum kaldı o da aralık ayı için yeni bir kitapçık oluşturduğum zaman kasım ayına ait kalan stokları buraya nasıl aktarabilir ve güncel stok ekranında düşüşünü görüntüleyebilirim.
Eğer bu konuda da bir çözümünüz varsa benimle paylaşırsanız çok memnun olurum.
Emekleriniz için tekrar çok teşekkür ederim.

turist

Destek Ekibi
Destek Ekibi
Excel Vers. ve Dili
2013 64Bit
English
Aralık ayına dosya açtığınızda ;
VERİ TABANI sayfasında H2 hücresine "Geçen Aydan" yazın.
1 Aralık gününe bütün ürünlerin stok bilgilerini K, L, M sütunlarına girebilirsiniz.
1.Aralık sayfasında J sütununda, Veri Doğrulama ile "Geçen Aydan" seçerek , geçen aydan devirleri belirleyebilirsiniz.
Son olarak 1.Aralık sayfasındaki K3 hücresindeki formülü:
=ETOPLA(J6:J96;"<>Geçen Aydan";L6:L96) yazarsanız, devirler hariç üretilen sayıyı bulursunuz.

Sonraki aylarda da aynı yöntemle, aylık dosyalarınıza devam edebilirsiniz.

İyi çalışmalar.

turist

Destek Ekibi
Destek Ekibi
Excel Vers. ve Dili
2013 64Bit
English
Veya,
Aralık Dosyanızda, ek olarak 1 Aralıktan önce benzer yapıda bir sayfa ekleyip;
Sadece Kasımdan devirleri gösterebilirsiniz.
Tabii ki dosyadaki formül vs. kısımları buna göre düzenlemek gerekir.
İyi çalışmalar.

Excel Vers. ve Dili
365
Hocam, rica etsem ilk düşündüğümüz şeyi makro ile yapabilir misiniz?

Veri girişlerini PC den giricez sadece 1 kişi excel online uygulamasından görüntüleme yapıcak;

Excel Online makroları çalıştıramasa bile değerleri görüntüleyebiliyormus sanırım.

Güncel Stok sayfasında hücrelerde olmasını istediğim şey örnek çalışma kitabındaki gibi olması.

https://www.dropbox.com/s/z7jkx5ht4oe9haa/Deneme Sevkiyat.xlsx?dl=0

Geçen Aydan Stok sayfasındaki verileri aynen başa ekleyip sıralamaya yeni tarihlerden devam edicek.

Şimdiden emekleriniz için çok teşekkür ediyorum.

Son düzenleme: