Mıd=ortadan fonksiyonu

• Konbuyu başlatan İhsan Tank
  • Başlangıç tarihi
İ

İhsan Tank

Misafir
arkadaşlar excel'de ORTADAN fonksiyonunu kullanamıyorum. bir sebebi var mı_?
kullanmak istediğim formül sayfa ismini yazan bir formül
Kod:
=MID(CELL("filename"),(FIND("]",CELL("filename"))+1),50)
tükçeleri ise
Kod:
mıd = ortadan
cell = hücre
fınd = bul
bunlar ama ortadan fonksiyonunu kullanamıyorum

Korhan Ayhan

Administrator
Yönetici
Admin
Excel Vers. ve Dili
Microsoft 365 Tr-En 64 Bit
Selamlar,

Aşağıdaki şekilde denermisiniz. Sonuç alabilmeniz için dosyanızın kayıt edilmiş olması gerekmektedir.

Kod:
=PARÇAAL(HÜCRE("DOSYAADI");(BUL("]";HÜCRE("DOSYAADI"))+1);50)

İ

İhsan Tank

Misafir
Selamlar,

Aşağıdaki şekilde denermisiniz. Sonuç alabilmeniz için dosyanızın kayıt edilmiş olması gerekmektedir.

Kod:
hocam teşekkür ederim. ben dosyayı kaydetmeden deniyordum bilgi için tekrardan teşekkür ederim.

Merhum İdris SERDAR

Moderatör
Yönetici
Excel Vers. ve Dili
Excel, 365 - İngilizce
Kod:
tükçeleri ise
Kod:
mıd = ortadan
cell = hücre
fınd = bul
.

Sorununz MID=PARÇAAL fonksiyonundan kaynaklanmamaktadır.

Sorun dosyanız kaydedilmemiş olması bir yana en önemli sorunu burada anlattım.

http://www.excel.web.tr/showthread.php?t=74899

Yine de belirtmekte yarar var.

Excel İngilizce sürümü, işletim sisteminiz Türkiye, Türkçe olarak kurulmuşsa, formülü =CELL("FILENAME") olarak yazmalısınız. =CELL("FİLENAME"), =CELL("Filename"), =CELL("filename") gibi yazarsanız,değer döndürmez.

Keza Türkçe, (Excel ve işletim sistemi) =HÜCRE("dosyaadı") =HÜCRE("Dosyaadı") yazarsanız bu formül de sonuç döndürmez. Bunun yerine =HÜCRE("DOSYAADI") yazmanız gerekir.

Bunun nedeni, İngilizce klavyede I harfi ve i harfi aynu tuştan çıkmaktadır. Oysa Türkçe klavyede, I harfinin küçüğü olan ı harfı aynı, küçük i harfi ise İ harfinin olduğu tuştan çıkmaktadır.

Bir diğer önemli konu ise;

Bir dilde yazılmış olan bu formül, başka bir dilde açıldğında yine çalışmaz.

Örneğin, Excel Türkçe kullanıyorsanız, formülü =HÜCRE("DOSYAADI") yazdığınızı varsayalım. Bu dosyayı İngilizce Excel'de açtığınızda formülün =CELL("DOSYAADI") şekline dönüştüğünü ancak, çift tırnaklar arasında yazılan "DOSYAADI" NIN "FILENAME" e dönüşmediği görülür. Bu da fonksiyonun çalışmasını engeller.

Şimde de neden dönüşmediğini soracaksınız. Onu da yanıtlayayım.

".........." arasına yazılan ifadeler metin- text olarak algılandığından bunlar dbir dilden diğer dile çevrilmezler.

.

.

İ

İhsan Tank

Misafir
.

Sorununz MID=PARÇAAL fonksiyonundan kaynaklanmamaktadır.

Sorun dosyanız kaydedilmemiş olması bir yana en önemli sorunu burada anlattım.

http://www.excel.web.tr/showthread.php?t=74899

Yine de belirtmekte yarar var.

Excel İngilizce sürümü, işletim sisteminiz Türkiye, Türkçe olarak kurulmuşsa, formülü =CELL("FILENAME") olarak yazmalısınız. =CELL("FİLENAME"), =CELL("Filename"), =CELL("filename") gibi yazarsanız,değer döndürmez.

Keza Türkçe, (Excel ve işletim sistemi) =HÜCRE("dosyaadı") =HÜCRE("Dosyaadı") yazarsanız bu formül de sonuç döndürmez. Bunun yerine =HÜCRE("DOSYAADI") yazmanız gerekir.

Bunun nedeni, İngilizce klavyede I harfi ve i harfi aynu tuştan çıkmaktadır. Oysa Türkçe klavyede, I harfinin küçüğü olan ı harfı aynı, küçük i harfi ise İ harfinin olduğu tuştan çıkmaktadır.

Bir diğer önemli konu ise;

Bir dilde yazılmış olan bu formül, başka bir dilde açıldğında yine çalışmaz.

Örneğin, Excel Türkçe kullanıyorsanız, formülü =HÜCRE("DOSYAADI") yazdığınızı varsayalım. Bu dosyayı İngilizce Excel'de açtığınızda formülün =CELL("DOSYAADI") şekline dönüştüğünü ancak, çift tırnaklar arasında yazılan "DOSYAADI" NIN "FILENAME" e dönüşmediği görülür. Bu da fonksiyonun çalışmasını engeller.

Şimde de neden dönüşmediğini soracaksınız. Onu da yanıtlayayım.

".........." arasına yazılan ifadeler metin- text olarak algılandığından bunlar dbir dilden diğer dile çevrilmezler.

.

.
hocam bilgilendirme için teşekkür ederim. dün arama yapmıştım orada buldum dosyanızı uyarlayamamıştım sonra uyarladım.
sizden veya diğer arkadşalardan bir isteğim olacak sitede yayınlanan tüm fonksiyonlardaki mıd = parçaal olarak değiştirebilirseniz linkleri aşağıdadır
http://www.excel.web.tr/showthread.php?t=83400
http://www.excel.web.tr/showpost.php?p=455166&postcount=6

Merhum İdris SERDAR

Moderatör
Yönetici
Excel Vers. ve Dili
Excel, 365 - İngilizce

Ömer

Moderatör
Yönetici
Excel Vers. ve Dili
Microsoft 365 Tr
Ofis 2016 Tr
Kod:
tükçeleri ise
Kod:
mıd = ortadan
cell = hücre
fınd = bul
Merhaba,

Kısa bir bilgide ben vereyim.

Kod:
Formülün içinde kullandığınız;

HÜCRE("DOSYAADI")

hücre fonksiyonunda başvuru belirtmezseniz istediğiniz sonuçların dışına çıkabilirsiniz. Şöyleki,

Formülü başvuru belirtmeden bir excel çalışma kitabına yazın, çalışmanın sayfa adının xxx olduğunu varsayalım, bu çalışma açıkken farklı bir excel çalışması açarsanız son açtığınız çalışmadaki sayfa adı neyse formül diğer çalışmada olduğu halde sayfa adı yeni açılan kitabın sayfa adı olarak değişir.

Bu durumu aşmak için hücre fonksiyonunda başvuru kısmına bir hücre yazmanız yeterli olur.

HÜCRE("DOSYAADI";A1) gibi..

Kod:
Kod:
=PARÇAAL(HÜCRE("DOSYAADI"[COLOR=red];A1[/COLOR]);(BUL("]";HÜCRE("DOSYAADI"[COLOR=red];A1[/COLOR]))+1);50)
Bir çalışma sayfasında iki formülü alt alta yazarak açıklamak istediğimi gözlemleyebilirsiniz..

.

İ

İhsan Tank

Misafir
ömer hıcam bilgi için teşekkür ederim dediğiniz gibi B1'e ilk verdiğiniz formülü yazdım b2'ye ise ikincisini yazdım b1'deki fonksiyon açtığım diğer sayfanın adını yazdı.