Min formülü ile koşullu olarak 0 hariç en küçük sayıyı almak

Excel Vers. ve Dili
İngilizce
Altın Üyelik Bitiş Tarihi
23.11.2020
Merhaba,

Yine burada sizin yardımınızla öğrendiğim dizi formül ile min ve if beraber kullanarak koşullu olarak en küçük sayıyı alabiliyorum.
sorunum şu, belli isimler arasında en kısa çalışma saatini bulmaya çalışıyorum ancak aradığım isimlerden bir tanesi listede yok. şu an yok ama ileride olabileceği için formülden kaldıramıyorum. bu isimi bulamadığı için en küçük değeri 0 getiriyor. bunun bir kolayı var mı?
açıklamanın yeterli olmadığını bildiğim için çalışma dosyasının küçük bir kopyasını ekliyorum.
Yardımcı olanlara, olmaya çalışanlara, olmak isteyip de olamayanlara, yardımcı olmayı hiç düşünmeyenlere şimdiden teşekkür ederim.

Ekli dosyalar

Ömer

Moderatör
Yönetici
Excel Vers. ve Dili
Microsoft 365 Tr
Ofis 2016 Tr
Merhaba,

İstediğiniz bu mu?

Kod:
=EĞER(B2=0;"";MİN([COLOR="red"]EĞER(DATA!H:H<>0;[/COLOR]EĞER(DATA!G:G=A2;DATA!H:H))))
.

Excel Vers. ve Dili
İngilizce
Altın Üyelik Bitiş Tarihi
23.11.2020
Sn. ömer, öncelikle teşekkür ederim. Formülden anlaşılır diye yazmadığımı farkettim.
Kullandığım formül şu;
=+IF(B10=0;"";MIN(MIN(IF(DATA!G:G="ÖMÜR SEFA AYDURMUŞ";DATA!H:H));MAX(IF(DATA!G:G="RIDVAN DUYAR";DATA!H:H));MAX(IF(DATA!G:G="ŞAFAK ÇALIŞKAN";DATA!H:H));MAX(IF(DATA!G:G="Y.YALÇIN YARANOĞLU";DATA!H:H));MAX(IF(DATA!G:G="ERTUĞRUL SÖNMEZ";DATA!H:H))))

Data sayfası G sütununda isimler var, H sütununda saatler. Ben formülde yazdığım isimler arasında en düşük saati bulmak istiyorum. ERTUĞRUL SÖNMEZ G sütununda isimlerin arasında olmadığı için H sütununda da saati yok ve formül sonucu 0 çıkıyor. Bir büyüğünü almak imkanı var mı?

Bu arada yazmak istediğim formül eklediğim dosyanın Min Inventory Time sütunundaki Other sırası için, diğerlerinde sorun yok.

Ömer

Moderatör
Yönetici
Excel Vers. ve Dili
Microsoft 365 Tr
Ofis 2016 Tr
Sizin istediğiniz olmayan değerleri görmemek ise aşağıdaki formül işinizi görür. Hem daha sadedir.

Yalnız ben formülü min üzerinden yazdım. Siz E10 daki formül bazı aralıkların min lerini bazıların mak larını alıp çıkan sonuçlarını min. almışsınız. #3 mesajınızda kırmızı ile işaretledim.

Dizi formülüdür.

=EĞER(B10=0;"";MİN(EĞER(DATA!G2:G60={"ÖMÜR SEFA AYDURMUŞ";"RIDVAN DUYAR";"ŞAFAK ÇALIŞKAN";"Y.YALÇIN YARANOĞLU";"ERTUĞRUL SÖNMEZ"};DATA!H2:H60)))

.