Mizan analizinde kullanılmak üzere mizandan veri çekme.

Excel Vers. ve Dili
Office 2016 Türkçe
Altın Üyelik Bitiş Tarihi
28-02-2023
Herkes merhaba,

Mizan analizinde kullanılmak üzere ekte bulunan kapalı MİZAN dosyasından ANALİZ dosyasına makro ile bazı veriler almak istiyorum. Örn. ters bakiye veren hesaplar ve Borç veya Alacak Bakiyesi veren hesapları çekmek istiyorum.

Aslında bunu yapabiliyorum ancak bazı eksiklikleri ve bazı hataları gideremedim. Yardımcı olabilecek arkadaşlara şimdiden teşekkür ediyorum.

Ekli dosyalar

Haluk

Özel Üye
Excel Vers. ve Dili
64 Bit 2010 - İngilizce
+
Google Sheets
+
JScript
"Genel" sayfası için hazırlanan VBA dosyası ektedir, diğer sayfaları benzer şekilde yapparsınız....

.

Ekli dosyalar

Excel Vers. ve Dili
Office 2016 Türkçe
28-02-2023
Haluk Bey çok teşekkür ediyorum. Kontrol edeceğim.

Excel Vers. ve Dili
Office 2016 Türkçe
28-02-2023
Haluk Bey tekrar merhaba,

GENEL sayfasında Aktarılan değerler sayısal hanelere ayrılmamış görünüyor. Yani alfanümerik değer değil sanırım. Birkaç hücre hariç.

MÜŞTERİLER sayfasında sadece belirli bir HESAP KODU’na ait bakiyeleri istenildiğinden yazdığınız kodları bu sayfa için ben ayarlayamadım hata verdi.

Yine TERS BAKİYE sayfasında 320 Hesap kodunun altında bulunan carilerin sadece BORÇ BAKİYESİ veren hesapları gelmesi gerekir.

Yardımlarınız ve ilginiz için tekrar teşekkür ediyorum.

Excel Vers. ve Dili
Office 2016 Türkçe
28-02-2023
Birde, kapalı olan mizan dosyası aynı klasörde olduğundan yer göstermeye gerek yok direkt MİZAN'dan okusun. Yada hep açık da olabilir.

Haluk

Özel Üye
Excel Vers. ve Dili
64 Bit 2010 - İngilizce
+
Google Sheets
+
JScript
Merhaba,

Dediklerinizin hepsi yapılabilir. Ücretli yardım almak isterseniz, özel mesajla irtibata geçebilirsiniz...

Not: "Alfanümerik" ifadenizden, alınan verilerin "Nümerik" verilere çevrilmesini istediğinizi anlıyorum.

.

Excel Vers. ve Dili
Office 2016 Türkçe
28-02-2023
Merhaba Haluk bey, mizandan çekilen rakamların sayısal değil demek istedim. Metin olarak geliyor.

Merhum İdris SERDAR

Moderatör
Yönetici
Excel Vers. ve Dili
Excel, 365 - İngilizce
.

Mizanınız ve diğer analiz dosyanız analize elverişli değil.

Bir zamanlar 60 şirketin değil mizan neredeyse Sigortacılık Tek Düzen Hesap Planının tüm hesapları düzeyinde konsolide tüm şirketler, tek şirket, sektör ve değişik alt yapıları düzeyinde tablolar, rasyo analizleri işlerinde uğraştığım için söylüyorum.

Siz hem süs- püs hem de hesaplamalar istiyorsunuz. Önce analiz sonra süs-püs olmalı.

Bazı şeyleri size soracağım. Mantığını anlama açısından.

Birer hücrede yazılabilecek ifadeleri neden hücreleri birleştirerek yazıyorsunuz?
Üç sütun yeterli iken sütunları neden küçültmüşsünüz?

Neyse dosyanızı ekliyorum.

Daha iyi analize elverişli hale gelebilir.

.

Ekli dosyalar

Excel Vers. ve Dili
Office 2016 Türkçe
28-02-2023
İdris bey merhaba öncelikle ilginize teşekkür ediyorum,
Analiz dosyası için görüşlerinize katılıyorum. Ama süs ile ilgisi yok. Her sayfa içinde birçok küçük makro kod programcıklarla analiz ve kontroller yapmaktayım. Hücreleri birleştirmesem satır veya sütün genişliği yüzünden sayfa daha çok karışık görünüyor. Sebebi bu ama yine de dediğiniz gibi olabilir tabii ki haklısınız. HESAP KODU, BORÇ BAKİYESİ ve ALACAK BAKİYESİ birer sütün olabilir elbette.

Sayfalarda yaptığınız bilgi girişleri tamamen doğru. Ama istediğim Kapalı Mizan dosyasından (yer göstermeden) bu bilgileri makro ile çekmek. Sıfır olanlar hariç.

Saygılar sunuyorum.

Haluk

Özel Üye
Excel Vers. ve Dili
64 Bit 2010 - İngilizce
+
Google Sheets
+
JScript
İdris Bey aynı sayfayı hücreleri birleştirmeden de aynı görselleği elde edebileceğinizi demek istemişti sanırım.

Ekli örnek dosyadaki gibi olabilir...

.

Ekli dosyalar

Son düzenleme:
Excel Vers. ve Dili
Office 2016 Türkçe
28-02-2023
Evet Haluk bey İdris beyi doğru anladım F sütunundan sonra sütun ve satır genişlikleri farklı kullandığımdan hepsini aynı yaptım.