Modül Programı

Excel Vers. ve Dili
Excel 2003 Türkçe
Bu programı yazamazsam bir ders yüzünden okuldan atılıyorum, kendim uğraştım ama yapamadım..
Lütfen yardım edin, cumaya kadar yetiştirmem lazım..

Soru şu:

Excel'de YTL'yi yabancı paraya, yabancı parayı YTL'ye çeviren modül programı

Necdet

Moderatör
Yönetici
Excel Vers. ve Dili
Ofis 365 Türkçe
Cumaya daha çoooook var.

Siz uğraştığınız dosyayı buraya bir ekleseniz de hep beraber yavaş yavaş çözcek nasıl olur?

Yoksa çiğnemeden lokma mı yutmak istiyorsunuz? (Anladığım kadarıyla öğrencisiniz) :)

Excel Vers. ve Dili
Excel 2003 Türkçe
Kusura bakmayın, ilk mesajımı pek açıklayıcı yazmamışım.
Programı şöyle bir mantıkta yazmaya çalıştım;

Bir grup kutusu içine seçenek kutuları koyuyorum. (Bu seçenek kutuları YTL'yi çevirmek istediğimiz yabancı para birimini seçmek için)
2 tane textbox açıyorum. Textbox1'e çevireceğim YTL miktarını yazıyorum.
Buton1'e bastığım zaman textbox2'ye çevrilen miktarın yazılmasını istiyorum.

(Örneğin optionbox1 dolar olsun ve kur da 1.5 olsun)

Sub Button1_Click()
if optionbox1 = true then
textbox2 = textbox1*1.5
end if
end sub

gibi kodlar yardımıyla yapmaya çalıştım ama malesef yapamadım.

Düşündüğüm mantıkta ya da kodlarımda görüğünüz yanlışlarım neler acaba?
Yardımcı olursanız çok sevinirim. Şimdiden teşekkürler.

Bu arada evet, öğrenciyim :)

Saygılar...

S

Skorpiyon

Misafir
Sayın ivory,

Sizin için küçük bir örnek. Dilerim işinizi görür. Derslerinizde başarılar.

Saygılarımla...

Korhan Ayhan

Administrator
Yönetici
Admin
Excel Vers. ve Dili
Microsoft 365 Tr-En 64 Bit
Selamlar,

Biraz renklendirilmiş örnek bir dosyada ben eklemek istiyorum. Umarım faydası olur.

Excel Vers. ve Dili
Excel 2003 Türkçe
Sayın "sertkaya" ve sayın "COST_CONTROL"

Çok teşekkür ederim ilgilendiğiniz için, gönderdiğiniz dosyalar çok faydalı oldu.
Yalnız birkaç sorum olacaktı izninizle;

Benim ödevim döviz çeviren bir modül programı.
Bunun üzerine şunları soracaktım;

1-)Sizden aldığım dosyalarda program UserForm'da hazırlanmış. Acaba ben UserFormda hazırlanmış bir programı teslim edersem, ödevimde modül programı dendiği için yanlış olur mu?

Ayrıca sayın "COST_CONTROL"; sizin gönderdiğiniz dosyada excel sayfasındaki bir butona atanmış ve içinde "UserForm1.Show" yazan bir modül var. Ben de aynen bu şekilde UserForm'da programı hazırlayıp modül'e, "UserForm1.Show" yazıp butona atasam, ödevimin konusu doğrultusunda yanlış yapmış olur muyum sizce?

2-)Ben sizin kodlarınızdan yola çıkarak iki deneme yaptım ve buraya ekledim. Acaba ödevimde sözü edilen modül programı, bunun gibi bir şey mi olmalı?
Ayrıca yaptığım denemeler hatalı oldu ve problemimi anlayamadım. Rica etsem onlara da bir bakabilir misiniz acaba?

Saygılarımla...

Korhan Ayhan

Administrator
Yönetici
Admin
Excel Vers. ve Dili
Microsoft 365 Tr-En 64 Bit
Selamlar,

Modüller excel dosyalarında kod yazmak için kullanılır. Yazdığınız kodları kullanarak işlemlerinizi pratik hale getirirsiniz.

Bizim size sunmuş olduğumuz örneklerde kullandığımız formlar ise kullanıcıya yardımcı olmak amacıyla oluşturulmuş formlardır. Dilerseniz bu formları kullanmadan da sayfa üzerinde döviz çevirme işlemlerini yaptırabilirsiniz.

Seçim tamamen size kalmış.

Kendi örneklerinizde FORMLAR araç çubuğundaki "Seçenek Düğmesi" özelliğini kullanmışsınız. Fakat kodlarda "OptionButton" şeklinde yazmışsınız. Doğal olarak kodlar hata vermektedir.

Bu hatayı gidermek için DENETİM ARAÇ KUTUSU çubuğunu kullanarak sayfa üzerine iki adet "OptionButton" ekleyin ve kodlardaki isimleride eklediğiniz "OptionButton" isimlerine göre düzenleyin.

Excel Vers. ve Dili
MS Office 2010 Tr
Sayın sertkaya ve cost_control, çalışmalarınız çok güzel olmuş. Emeğinize sağlık

Saygılarımla.

Excel Vers. ve Dili
Excel 2003 Türkçe
Sayın "COST_CONTROL", ilginiz ve emeğiniz için çok teşekkür ederim.

Verdiğiniz bilgiler çok yararlı oldu fakat uygaladığımda yine hata oluştu. Çok kolay bir işlem olsa gerek ama beceremedim bir türlü.

Size çok zahmet oldu ama rica etsem bir daha bakabilir misiniz gönderdiğim ekteki örneğe?
Sadece; UserForm kullanmadan Excel sayfası üzerinden OptionButton ve TextBox'larla bu işlemi yapabilir miyim diye uğraşıyordum.

Sizin gönderdiğiniz programlar çok iyi ve tam istediğim gibi, yalnız aynı işlemi UserForm kullanmadan da yapmayı deniyorum ama bir türlü başaramadım.

Saygılar...

S

Skorpiyon

Misafir
Sayın ivory,

Aşağıdaki örneği inceleyiniz.

Saygılarımla...