Modül 1 hatası

Excel Vers. ve Dili
EXCEL2003
Sevgili arkadaşlar Yapmış olduğum proğramın sonuna geldim ve uygulamaya koydum.Bu programın kullanılacağı 5-6 adet PC var hepsine kurdum.Ancak bir kaç tane PC de çok güzel çalışıyor ama diğerlerinde ise "Compile error in hidden module: Module1"hatası veriyor.Bunun sebebini anlamış değilim acaba PC ayarlarındanmı kaynaklanıyor yoksa yazılan kodlarla ilgilimi?Lütfen yardım.Teşekkürler

Excel Vers. ve Dili
Excel 2003, 2007, 2010 (TR)
Diğer bilgisayarlarda; "VB Düzenleyicisi"ne girerek, menüden Tools->References'i tıklayın. Karşınıza çıkan listede, "MISSING" ile başlayan referans(lar), bu bilgisayarda kullanılabilir değildir. Bu component(ler)i, yüklemeniz gerekir.

.

Excel Vers. ve Dili
EXCEL2003
MISSING referansları hangileri biraz açıklarmısınız

Excel Vers. ve Dili
EXCEL2003
üstadlar lütfen bu konu ile ilgili bilgilerinizi paylaşırsanız sevinirim

Excel Vers. ve Dili
"MISSING" referanslar, projenizdeki; kayıp yada bulunamayan kütüphanelere yapılan başvurulardan kaynaklanır.

Kodlarınızı kendi bilgisayarınızda yazarken, hata vermez. Çünkü, başvuru yapılan kütüphane (activex) dosyaları, zaten sizde bulunmaktadır .. Ama, projeyi bitirip, bir başka bilgisayarda çalıştırmaya kalktığınızda muhtemelen hata verecektir.

Bunu şu şekilde açıklayabiliriz.

Ben size "Cooper Black" yazı fontunu kullanarak basit bir Word dokumanı göndersem -ve sizde de bu yazı tipi dosyası yoksa-, yazıyı benim hazırladığım gibi görüntüleyemeceksiniz. Böyle bir durum; sizin de başınıza çoğu zaman gelmiştir.

Eğer Word dokumanını, benim bilgisayarımdaki göründüğü gibi görüntülemek istiyorsanız, "Cooper Black" yazı tipini destekleyen "COOPBL.TTF" dosyasını, Windows/Fonts dizinine kopyalamalısınız. Böylece düzgün bir görüntü elde edebilirsiniz.

MISSING referans ta aynen böyle birşey işte ... Dosya eksikliği ...

Siz dediğim yolu deneyerek, başında "MISSING ...." yazan işaretli referansları buraya yazın ... Hangi dosyaların eksik olduğunu söyleyelim ... Siz de onları, hata veren bilgisayarlara kopyalayın ...

Excel Vers. ve Dili
EXCEL2003
Ferhat bey konuyuy gayet iyi anladım ancak modül 1 hatasını aşağıda vermiş olduğum kodlarda vermektedir.
UserFormda bulunan kod.
Private Sub Calendar1_Click()
ActiveCell.Value = Format(Calendar1.Value, "dd.mm.yyyy")
Unload Me
End Sub
Birinci sayfada bulunan kod.
Private Sub Worksheet_SelectionChange(ByVal Target As Range)
If Intersect(Target, Range("h5")) Is Nothing Then Exit Sub
On Error Resume Next
UserForm1.Calendar1.Value = Date
UserForm1.Show
End Sub
Bu kodlardaki tarih formatını demekki bazı PC ler algılamıyor doğrudur belki MISSING ayarlarından ama bu tarih formatının başka bir şekliyle yazılarak düzeltilme imkanı varmıdır.
Bununla birlikte tarihi gösteren MISSING referansı hangisi?Hangi commpenenti(Nereden) yüklersem düzelmiş olurum.
Benim PC deki References ayarları
1-Visual Basic For Applications
2-Microsoft Excel 11.0 Object Library
3-Ole Automation
4-Microsoft Office 11.0 Object Library
5-Microsoft Forms 2.0 Object Library
bu beşi işaretli durumdadır.Bunların hangisi diğer PC de yüklü olmazsa takvim userformunda hata verir.Teşekkürler
Ayrıca Excel 2003 ün hata veren PC lere tam yüklenmesi gerektiğini düşünüyorum doğrumu.Teşekkürler

Excel Vers. ve Dili
Programın çalışacağı tüm PC'lerde Excel 2003 mü yüklü ?

Office-2007 kullanan herhangi bir bilgisayar var mı?

.

Excel Vers. ve Dili
EXCEL2003
Ferhat bey dediğinizi uygulamaya koyacağım çok teşekkürler ancak ben hala emin değilim yukarıda vista işletim sistemi kurulu PC de var demiştim.Ama XP yüklü PC dede aynı hatayı verdi.Dediğim gibi bazı XP işletim sisteminde gayet iyi çalışıyor ama bazılarında dediğim hatayı veriyor.Ben OFFICE 2003 ten kaynaklandığını zannediyorum.Acaba bu PC lere tam yükleme yapılmadığından olabilirmi.Öncede belirttiğim gibi vermiş olduğum tarih kodunda hata veriyor. dd.mm.yyyy kodlarından başka genel bir kod uygulaması varmı?Acaba aralardaki nokta işaretleri / taksim işareti ile değiştirilirse yine aynı hatayı verebilirmi.Uygulamam içerisinde kullanmış olduğum tüm makrolar düzgün çalışıyor ama bir hücreye atamış olduğum takvim userformunu açamıyor.Çık işin içinden çıkabilirsen.Anlamış değilim.Ayrıca ilginizede teşekkür ederim.Bu şekilde bir bilinmeyene inşallah açıklık getireceğiz.Siz yanlış anlamayın zaten konuda uzmansınız ama diğer ustalarında fikirlerini merak ediyorum onlarda görüşlerini bildirirse çok sevinirim.Saygılar